Serbările la grădiniţe se fac, dar clandestin

Serbările la grădiniţe se fac, dar clandestin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi printr-o notă venită de la Inspectoratul Şcolar Judeţean se interzic activităţile extracurriculare, grădiniţele sunt în febra pregătirilor pentru serbările de Moş Crăciun.

Pandemie sau nu, Moşul trebuie să vină şi la grădiniţă şi nu se poate să apară fără  căldura poeziilor şi cântecelor copiilor. Şi nici fără emoţiile părinţilor de a-şi vedea „puii” ciripind pe scenă.

Dacă în grădiniţă nu e voie, părinţii şi educatoarele de la unele unităţi au ales să închirieze fie sala de la un restaurant, fie un alt loc pentru ca serbarea să se poată desfăşura. La alte unităţi, s-a decis ca serbarea să aibă loc, dar fără părinţi.

Altele au hotărât să-i cheme totuşi. „Au fost solicitări din partea părinţilor să participe la serbare. Din câte se vede, aceştia nu sunt aşa de speriaţi de gripa nouă. Am decis să nu ne opunem, pentru că oricum părinţii intră în grădiniţe când vin să-şi aducă sau să-şi ia copiii.

Însă le-am pus în vedere să se limiteze numărul de vizitatori. Adică să vină doar părinţii, fără bunici, mătuşi, unchi sau alţi doritori de serbare. Munca educatoarelor pentru realizarea unor asemenea programe este foarte mare.

De aceea, n-ar trebui să ne panicăm şi să-l lăsăm pe Moşul să vină. Doar la grădiniţă aceste momente au farmec deosebit. La şcoală, deja copiii nu mai cred în povestea cu Moşul”, ne-a declarat inspectoarea de specialitate la învăţământul preprimar, Ana Secrieru.

Citit 1015 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.