Cine foloseşte coşurile destinate dejecţiilor canine

Cine foloseşte coşurile destinate dejecţiilor canine
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. De a căror sănătate şi curăţenie ar trebui să ne pese la fel de mult pe cât ne preocupă sănătatea şi curăţenia noastră şi a oraşului în general.

Pentru că temperaturile au crescut şi zăpada s-a topit, oraşul pare mai murdar ca niciodată. Iar o contribuţie serioasă vine din partea excrementelor de câini prezente pe trotuare şi spaţii verzi. Asta în ciuda faptului că şi în Galaţi au fost amplasate numeroase coşuri de gunoi speciale pentru colectarea dejecţiilor lăsate de câini. Mai mult, unele dintre acestea au şi dispenser de pungi, pentru ca stăpânii să nu se poată plânge că au plecat în grabă şi nu au cu ce să strângă mizeria lăsată de animalul de companie.

Lipsă de educaţie

Paradoxal, multe dintre coşurile destinate colectării dejecţiilor de animale sunt pline cu deşeurile care ar trebui să ajungă în coşurile de gunoi obişnuite. Numai că, la fel de paradoxal, acestea lipsesc! Mai exact, sunt zone din oraş în care mai uşor găseşti un coş pentru dejecţii decât unul, banal, de gunoi! Şi, atunci, decât să arunce gunoaiele la întâmplare sau să plece în căutarea unei pubele, cetăţenii folosesc ce găsesc mai repede.

Nu mai puţin adevărat este că nici stăpânii de animale nu se sinchisesc prea mult de dispenserele şi de coşurile destinate colectării excrementelor. Şi preferă să lase în urmă mizerie! De vină sunt, evident, lipsa de educaţie şi de civilizaţie. Iar acestea pot fi combătute nu doar cu amenzi! Poate ar fi utile afişele lipite în singurul loc din oraş destinat antrenării câinilor, din Parcul Rizer, acolo unde stăpânii sunt îndemnaţi la fiecare pas să lase curat în urma prietenului necuvântător!

Citit 1804 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2019 16:44

5 comentarii

 • postat de Vasile
  Sâmbătă, 02 Februarie 2019 10:30
  109.103.134.***
  Este plin de rahati de caine peste tot, nu mai poti sa te plimbi ca ti se lipeste kkt-ul de caine de talpi. Mare nesimtire la posesorii de animale.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Viorel
  Sâmbătă, 02 Februarie 2019 07:49
  188.24.234.***
  Buna ziua
  Spuneti intr-un articol din data de 4/08/2018 ca vor primi amenzi proprietarii de caini ca:
  Potrivit documentului, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1.000 de lei pentru persoane fizice şi, respectiv, 500 - 1.500 de lei pentru persoane juridice, „necurăţirea de către proprietarii câinilor a excrementelor lăsate în locurile unde circulaţia câinilor este permisă”. La fel şi „deţinerea de către asociaţiile de locatari sau proprietari a câinilor pe spaţiile comune, în jurul imobilelor sau în adăposturi amplasate pe domeniul public, precum şi constituirea în mod abuziv pe domeniul public de împrejmuiri şi adăposturi de animale (câini, pisici etc.) şi păsări”!"
  Nu vad nici o reactie din partea politiei locale galati "potrivit documentului" de mai sus. Care o fi acesta?
  Eu stiu ca PLG stau la cafele si se plimba cu masina printre blocuri, fara nici o rectie.
  Puteti verifica dimineata in jurul orei 7 in zona restauran 2Cocosi in cele doua parcuri destinate copiilor din fata si spatele blocului D1.
  Fapte nu vorbe. Iti este lehamite sa stai cu copilul in parc.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 02 Februarie 2019 06:47
  95.76.2.***
  Da, i-mi cer scuze pentru neatentie, in baza careia am comentat nedrept aspectul pubelei pentru dejectii canine, precum si de modul de amplasare a pubelelor pe faleza inferioara; gandirea apartine firmei care gestioneaza aceste pubele, cu toate ca sunt prea multe comparativ cu alte spatii de agrement!

  Ramane ca cetatenii sa dea dovada de mai multa civilizatie folosind acedte pubele in mod corespunzator!

  Faptul ca in ultima vreme aceste pubele nu au mai fost vandalizate, meritul este al Politiei Locale, care, chiar daca i'si fac prezenta numai la bordul limuzinelor, descurajeaza aceste fapte reprobabile din partea unor cetateni!

  In ultima vreme se vede o activitate intensa din partea Politiei Locale, fapt imbucurator privind prevenirea unor acte antisociale si infractionale in orasul nostru, fiind de real folos comunitatii si cetatenilor!
  Ieri am vazut in Piata de gros din Basarabiei cum au "descalecat" in zona tarabelor la moldoveni, si asta este un lucru imbucurator pentru cetateni de a starpi anumite acitivitati infractionale in randul samsarilor galateni dar si ca un avertisment si pentru cei care vin si fac conert cu diferite produse, unele de calitate indoielnica!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Vineri, 01 Februarie 2019 21:22
  5.13.159.***
  Pentru Galatean. Decit sa comentezi numai de dragul de a face miscare din muschii masticatori ai cavitatii bucale, mai bine ai vedea in poza din articol, nu spun sa mergi la fata locului si sa vezi desenul cu un ciine care face curatenie cu o matura si un faras.
  Dar ce sa faci, ciinele sigur are mai multa minte si intelege desenul foarte sugestiv de pe cosul pentru dejectii ciinilor, dar daca stapinul nu ii pune in buzunarul hainii o punga si mai mult tot ciinele nu ajunge la cos, ar face singur asta. Sau stapinii ciinilor asteapta ca acest prieten al omului ciinele, sa-si ia singur punga si sa o arunce singur la cos. Ca doar se merge pe principiul "poluatorul plateste" adica cine face murdar sa si faca curatenie.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Galatean
  Vineri, 01 Februarie 2019 13:04
  78.96.81.***
  Oare stiu cetatenii sa distinga aceste utilitati, gunoi si dejectii de animale?

  Nu am fost interesat sa ma uit mai atent, dar oare nu ar trebui ca pe cele pentru dejectii de animale sa fie o pictograma cu animale, sau ceva de genul asta, care sa ii conduca pe cetateni la scopul utilitatii?

  Pe faleza inferioara, in zona pompelor, in cca 150 m, sunt montate 3 cosuri pentru gunoi si dejectii; mai incolo sunt la distante destul de mari sau de loc!
  Deci aiureala totala.

  Si nu inteleg doamna jurnalist, unde este problema de educatie a cetateanului!?

  Sau lipsa de profesionalism a firmei care gestioneaza aceste pubele, indiferenta si treaba de mantuiala, de obicei in orasul asta!

  Oare acesta ar fi un motiv de distrugere a pubelelor pe faleza, coroborat cu lipsa politiei locale in zona, sau prezenta acesteia fara folos pe la 4,30 a.m., comozi in limuzina, mai ceva ca ministri, cand in afara de cativa joggheisti, nu-i tipenie de om?

  Ca este usor sa aruncam cu noroi.
  3
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.