Alergii care vin odată cu Sărbătorile

Alergii care vin odată cu Sărbătorile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Frigul poate da alergii, la fel cum o pot face şi bradul de Crăciun, ornamentele sau spray-ul cu miros de brad pe care îl pulverizăm prin încăperi *

Chiar dacă de Crăciun ne despart mai bine de două săptămâni, n-ar fi rău să vă faceţi deja o strategie în ceea ce priveşte cumpărăturile de sezon.

Spre exemplu, ar fi bine să ţineţi cont de faptul că atât bradul, cât şi decoraţiunile şi alte obiecte de care facem uz doar în perioada sărbătorilor v-ar putea cauza alergii.

Deşi în cele mai multe cazuri copii sunt cei care au de suferit de pe urma unor astfel de afecţiuni, nici adulţii nu sunt feriţi.

Neplăceri cauzate de brad sau de ornamente

V-aţi putea regăsi într-o situaţie cu adevărat neplăcută dacă, fie că o ştiţi, fie că nu, sunteţi alergici la brad sau la orice alt conifer pe care-l cumpăraţi pentru a vă orna casa.

Dacă astfel de episoade alergice au apărut şi în cursul anilor trecuţi, n-are rost să vă petreceţi ocaziile atât de speciale privind lumea printre strănuturi! Dacă alegeţi un brad artificial (care să nu fi prins mucegai după depozitarea într-un spaţiu închis) problemele dumneavoastră ar putea fi rezolvate.

Există însă şi persoane care procedează astfel dar, din dorinţa de a simţi mirosul de brad care umple încăperile, pulverizează spray cu miros de brad. Din nefericire, şi acesta poate sta la baza declanşărilor unor alergii de sezon.

Probleme pot apărea şi în cazul în care ornamentele de tot soiul au fost depozitate necorespunzător, în locurile umede sau laolaltă cu alte obiecte în curs de deteriorare, unde au mucegăit sau au „adunat” particule de praf sau de altă natură care pot ajunge să joace rolul de alergeni.

De asemenea, atât ornamentele cât şi instalaţia de lumini pot să păstreze însă urme de humus, dacă au fost folosite şi în cursul anilor trecuţi pentru ornarea unui conifer.

Alergia la frig

Tuturor acestor probleme li s-ar putea adăuga şi o eventuală alergie la frig. Aceasta se manifestă prin apariţia unor pete roşii pe faţă, mâini şi antebraţe, dar care în cazurile mai severe se pot întinde chiar pe tot corpul.

Pot apărea chiar dificultăţi de respiraţie şi acumularea la nivelul buzelor a unor imflamaţii nedureroase, cauzate de acumularea unui lichid seros la nivel local.

Toate problemele de acest fel ar trebui să fie motive suficiente pentru a cere sfatul medicului de familie. Dacă acesta constată că problema este una mai dificilă, iar motivul declanşării alergiei nu poate fi îndepărtat (cum e cazul alergiei la frig) ar putea să vă îndrume către un medic alergolog.

În anumite cazuri, tratamentele cu antihistaminice ar putea fi soluţia care să vă scape de o mulţime de neplăceri ce vă umbresc bucuria din perioada sărbătorilor de iarnă.

Citit 1130 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.