Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
3 comentarii

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi au desfăşurat, în perioada 4-15 februarie, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice în municipiile Tecuci şi Galaţi.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi 16 operatori economici, iar în urma controalelor au fost aplicate 14 amenzi contravenţionale, în valoare de 45.800 de lei, şi două avertismente. Totodată, comisarii au oprit de la comercializare temporar 142 de produse, în valoare de 1.844 de lei, şi definitiv 213 produse, în valoare de 2.032 de lei.

Printre produsele oprite de la comercializare s-au aflat numeroase cosmetice (vopsea păr, farduri de ochi etc) expirate. De asemenea, comisarii CJPC au verificate şi testerele puse la dispoziţie pentru consumatori, constatându-se că multe dintre acestea erau expirate.

Comercianţii au fost sancţionaţi şi pentru lipsa informării consumatorilor privind producătorul, ingredientele, data valabilităţii sau data de valabilitate de la deschiderea produsului, dar şi pentru faptul că instrucţiunile de utilizare sau denumirea produsului nu erau traduse în limba română.

Totodată, utilizarea practicilor comerciale incorecte cum ar fi: înscrierea unor avantaje (oferte speciale) fără ca acestea să poată fi probate, vânzarea promoţională cu preţ redus, deşi în realitate nu exista reducere de preţ etc. au fost alte motive pentru care CJPC a aplicat sancţiuni.

"Având în vedere perioada ce urmează (8 Martie - Ziua Internaţională a Femeii), le recomandăm tuturor consumatorilor să fie vigilenţi la cumpărarea produselor cosmetice. Astfel, trebuie să se asigure că produsul este în termen de valabilitate sau are simbolul PAO (cel reprezentând o cutiuţă cu capacul deschis pe care este înscris un număr de luni, timp în care produsul este valabil după desigilare). De asemenea, îi sfătuim pe consumatori să citească toate informaţiile cu privire la recomandările de utilizare a produselor, înainte de achiziţionare", ne-a declarat Carmen Tudor, comisar şef-adjunct al CJPC Galaţi.

Citit 3575 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2019 17:16

3 comentarii

 • postat de comunismul Sâmbătă, 02 Martie 2019 17:13 5.13.170.*** Link la comentariu
  0
  0

  ei da doamne! tine lumea cont de asa ceva!

  Raportează
 • postat de merlot Vineri, 01 Martie 2019 10:56 109.102.130.*** Link la comentariu
  0
  2

  în satele vinde produsele alimentare expirat este fără probleme
  cu mai mult profit

  Raportează
 • postat de Remus Vineri, 01 Martie 2019 09:43 82.137.10.*** Link la comentariu
  1
  1

  Bine că 90% dintre noi bărbații AVEM SALARIU MINIM PE ECONOMIA ROMÂNIEI ȘI CHIAR DIN UE//PUTEȚI SĂ ÎNTREBAȚI ȘI LA BRUXELLES./// VĂ DAȚI SEAMA CĂ DACĂ CUMPĂRĂM CREME SI ȘAMPOANE DE PĂR NE LĂSĂM SOȚIILE PRIETENELE SI (AMANTELE MAi ALES /CARE ARE ARE CARE NU LA MUNCĂ IN SPANIA CĂ SA INCEPUT CULESUL LA CĂPȘUNI) FĂRĂ PODOABA CAPILARA SI CU NASURILE JULITE DE COSMETICE PROFESIONALE PENTRU DECEDAȚI /ERAU PUȚIN EXPIRATE/// NOROC CU DOMNII COMISARI DE LA PROTECTIA CONSUMATORULUI CĂ AU FOST VIGILENȚI DE 8 MARTIE //DAR PÂNĂ AU AJUNS LA VÂNZARE CEI CARE AU CUMPĂRAT PRODUSELE DE LA CONTAINERE AU AVUT TOATE AVIZELE NECESARE ȘI NU SE ȘTIE DACĂ AU ÎNCĂLCAT LEGEA NUMAI ACUM///
  AMENDA ESTE PREA PUTIN LA CE BOLI DE PIELE NE DĂDEAU CU BANI BĂIEȚII DEȘTEPȚI DIN BRANȘĂ

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.