Asociaţie de proprietari din Galați rămasă fără administrator

Asociaţie de proprietari din Galați rămasă fără administrator
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

O nouă sesizare a fost făcută pe adresa redacţiei noastre, cu privire la funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Neregula semnalată se referă la prerogativele preşedintelui din cadrul Asociaţiei de Proprietari nr. 325, situată pe strada Frunzei nr. 106, bloc 3F, scara 2, care, din câte se pare, îndeplineşte concomitent atât rolul de administrator, cât şi pe cel de casier.

Proprietarul nemulţumit a reclamat, în luna martie a anului trecut, aceeaşi situaţie şi la Primărie, asociaţia fiind condiţionată să organizeze o adunare generală pentru alegerea organelor de conducere, administrare şi control, în caz contrar urmând să fie aplicată măsura sancţionării, după cum prevedea legislaţia, o persoană neputând întruni mai multe funcţii în cadrul aceleiaşi asociaţii.

În pofida avertismentului, situaţia a rămas neschimbată pentru proprietarii asociaţiei, care, nici în prezent, nu au administrator atestat, preşedintele îndeplinind atât activităţile legate de contabilitate, cât şi pe cele de casierie.

În vederea soluţionării situaţiei, am contact telefonic Compartimentul de Relaţie cu Asociaţiile de Proprietari, din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, şi am primit următorul răspuns: "Imediat după sesizarea făcută, a fost angajat un administrator atestat. Nu cunoaştem situaţia actuală. Proprietarii au pârghie legală de schimbare. Nu putem noi să schimbăm ceva. Noi putem pune în vedere asociaţiei să facă o nouă adunare generală. Domnul ar trebui să facă o nouă adresă, iar noi vom stabili nişte măsuri care trebuie luate acolo".

Citit 7357 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2019 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.