Mămicile, sărbătorite în mod inedit de Ziua părinţilor

Mămicile, sărbătorite în mod inedit de Ziua părinţilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Chiar de 8 Martie, mămicile şi bunicile elevilor de la Şcoala nr. 16 au avut parte de o sărbătoare altfel, fiind invitate la "Ziua părinţilor", eveniment organizat de instituţia de învăţământ la fiecare început de martie.

Timp de câteva ore, au uitat de grijile zilnice şi s-au bucurat de reîntoarcerea în bănci, alături de copiii lor. Alături le-au fost şi câţiva tătici. În fiecare clasă a fost deschis câte un atelier de creaţie. S-au făcut felicitări, mărţişoare, mici daruri simbolice, flori decorative, brăţări şi mărgele. În alte ateliere s-au făcut prăjituri sau bruschete sau milkshake. Cea mai mare agitaţie era la la clasa a II-a şi a IV-a, unde s-a încins o adevărată olimpiadă a bucătarilor. Cu şorţuri, mănuşi şi caschete care să le ţină părul strâns, înşiraţi la două rânduri de mese, elevii au muncit cot la cot cu părinţii să taie ingredientele pentru salată boeuf şi pizza. Dincolo de concentrarea specifică unei astfel de activităţi, pe feţe li se putea citi încântarea şi buna dispoziţie. "Imediat ce am asamblat pizza, am trimis tăvile acasă la mămicile care stau în apropiere de şcoală şi care ne-au aşteptat cu cuptoarele pornite pentru a le coace.

Bucatele vor fi vândute apoi la standurile care se vor deschide pe holul şcolii. Din bănuţii adunaţi, vom cumpăra câte ceva la clasă, sau daruri pentru colegii mai necăjiţi", ne spune învăţătoarea Camelia Enache. Aceasta susţine că e important ca elevii să înveţe să şi dăruiască şi, în acest sens, cu o zi înainte, şcoala a fost la Centru de zi pentru mamă şi copil, unde au dus dulciuri, felicitări şi flori. Directoarea Mariana Mogoş le-a împărţit diplome de excelenţă părinţilor veniţi în număr foarte mare pentru a susţine instituţia de învăţământ, dar şi pentru a se distra alături de copii. "Avem părinţi care ne-au fost elevi şi revin cu drag  aici. Şi-au adus şi copiii tot la noi. Mai mult decât atât, pentru foştii noştri elevi care au abandonat studiile, tot vorbind cu ei la "Ziua părinţilor", am reuşit să-i convingem să-şi termine şcoala şi am înfiinţat "Şansa a doua". A fost mai greu să-i convingem, dar acum vin, foarte bucuroşi că li se oferă acestă posibilitate", ne spune directoarea Mariana Mogoş.

Citit 2963 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.