Cine va mai beneficia de abonamente gratuite sau cu preţ redus
Foto: Iulia Kelt

Cine va mai beneficia de abonamente gratuite sau cu preţ redus
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un proiect de hotărâre privind categoriile de pasageri care vor beneficia de gratuităţi şi reduceri în transportul în comun, realizat cu mijloacele societăţii Transurb SA, a ajuns în dezbaterea consilierilor locali şi ar putea fi supus votului acestora săptămâna viitoare. Noile facilităţi ar urma să intre în vigoare începând cu 1 aprilie 2019 şi până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi pentru anul 2020.

Potrivit proiectului, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 2.080 de lei brut/lună ar urma să beneficieze de abonament pe o linie plătind un preţ redus cu 98 la sută.

Pentru pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.081 şi 3.500 de lei brut/lună, reducerea la preţul unui abonament pe o linie este de 50 la sută, în vreme ce pensionarii care cumulează venituri din pensie peste 3.500 de lei brut/lună ar urma să beneficieze de abonament pe o linie cu preţul redus cu 25 la sută.

Abonament gratuit pe o linie pot primi pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilitățile prevăzute de Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap şi de HCL nr.126/2007 privind aprobarea modalității de acordare a gratuității precum și cuantumul acesteia pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap accentuat și grav, însoțitorii, asistenții personali și asistenții personali profesioniști ai acestora.

Elevii din învățământul obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat, din municipiul Galați şi studenții la zi, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galați, vor plăti, ca şi până acum, doar doi la sută din preţul abonamentului pe o linie. O facilitate similară este prevăzută şi pentru șomerii indemnizați. 

Persoanele care beneficiază de salariul minim pe economie de 2.080 de lei brut /lună, ar urma să primească abonament pe o linie cu preţul redus cu 75 la sută.

Citit 7820 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2019 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.