Două şcoli din judeţul Galaţi în top 10

Două şcoli din judeţul Galaţi în top 10
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci se numără printre unităţile cu cele mai bune gimnazii din ţară *

Într-un clasament realizat de site-ul www.admitereliceu.ro, două unităţi din judeţul nostru se află în primele 10 instituţii din tară. Clasamentul s-a realizat pe baza mediei aritmetice a tuturor mediilor de admitere ale elevilor care au absolvit anul acesta gimnaziul la şcoala respectivă.

Colegiul Naţional „V. Alecsandri” (FOTO 1) s-a clasat pe locul 5 - cu o medie generală de 9.55, în timp ce Colegiul Naţional „Spiru Haret” (FOTO 2) din Tecuci  a ocupat locul 9, cu 9.52.

Interesant este faptul că cele două unităţi de învăţământ din judeţul nostru au fost şi anul trecut în top. Conform aceluiaşi site şi aceloraşi criterii, CNVA-ul se afla anul trecut tot pe poziţia a V-a, cu 9.60, la egalitate cu alte două instituţii. „Spiru Haret” a avut însă anul acesta o creştere spectaculoasă, urcând de pe poziţia a XVI-a (ocupată în 2010) pe locul al IX-lea.

Doar noi şi judeţul Constanţa

Pe lângă faptul că avem două unităţi în Top 10, suntem şi printre puţinele judeţe care se pot lăuda cu acest lucru. Doar Constanţa a mai înregistrat o astfel de performanţă, două şcoli din acest judeţ ocupând locurile al III-lea şi al IV-lea.

Colegiile, primele în topul pe judeţ

Pe acelaşi site se poate consulta şi topul pe judeţul Galaţi, din aceeaşi perspectivă a mediei generale la admitere.

Pe primele două locuri sunt cele două gimnazii de la colegiile deja menţionate. Pe locul 3 se situează Colegiul „C. Negri” (Pedagogicul), iar pe 4 Colegiul „Al. I. Cuza”.

Următoarele locuri, până la poziţia a 10-a, sunt ocupate în ordine de: 

·    Şcoala Nr. 28 „M. Sadoveanu”,

·    Şcoala Nr. 5 Tecuci,

·    Colegiul „Calistrat Hogaş” Tecuci,

·    Şcoala Nr. 26 „Ion Creangă”,

·    Liceul Teoretic „Dunărea”,

·    Şcoala Nr. 42 „Sfinţii Împăraţi”.

În 2010, CNVA-ul -  în top 5 cele mai bune licee din ţară

Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” se află pe locul 4, într-un top realizat de acelaşi site www.admitereliceu.ro asupra performanţelor liceelor în anul 2010.

Criteriile care au generat topul au fost următoarele: media de admitere, media de la examenul de bacalaureat şi media rezultatelor obţinute la olimpiade.

În acelaşi top figurează Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, Colegiul „Mircea cel Bătrân” din Constanţa şi Colegiul Naţional din Iaşi.

Citit 2465 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.