Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
2 comentarii

Acţiunea voluntară de strângere a deşeurilor care a avut loc duminică, 7 aprilie, una dintre multele desfăşurate de la începutul primăverii, a adunat 200 de participanţi, semn că gălăţenii dau dovadă de simţ civic şi interes ridicat pentru comunitate. Un bulgăre de zăpadă care ia amploare şi pe care cetăţeanul activ doreşte să-l aducă în faţa autorităţilor competente, astfel încât să ne putem bucura, în permanenţă, de un oraş curat şi civilizat.
Printre participanţi s-au aflat copii de grădiniţă şi mulţi elevi ai Liceului Teoretic "Sfânta Maria", atingând obiectivul iniţial de creştere a gradului de conştientizare în rândul tinerilor asupra importanţei menţinerii curăţeniei şi a colectării selective.
Colectarea a fost realizată pe fracţii diferite, plastic, metal, hârtie, sticlă, în saci menajeri de culori diferite, însumând peste 250 de saci cu gunoaie, care au fost ridicaţi de către Serviciul Public Ecosal, în trei maşini de gunoi, două dintre ele, destinate gunoiului menajer, iar cealaltă, gunoiului reciclabil, în vederea unei valorificări eficiente.
Impactul semnificativ al deşeurilor se manifestă sub forma modificărilor de peisaj, poluării aerului, a apelor de suprafaţă, care devin bogate în substanţe periculoase, şi a solului, care devine infertil şi inapt de a susţine formele specifice de viaţă.

Citit 1511 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2019 19:06

2 comentarii

 • postat de Ecologistul X Joi, 11 Aprilie 2019 11:07 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  5

  FELICITARI!
  Munca voluntară ar trebui incurajată mai mult si nicio angajare intr-un DOMENIU să nu se facă fără un număr minim de ore de prestări servicii voluntare în acel domeniu, cum se procedează în ţările dezvoltate!
  Avem nevoie de astfel de acţiuni şi pe FALEZĂ, acolo unde autorităţile pasează motanul de colo-colo!!

  Raportează
 • postat de Eco-bio Joi, 11 Aprilie 2019 00:48 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  5

  Ce poti sa le ceri la babuinii astia care nici macar atat nu stiu unde trebuie aruncat gunoiul. Pentru ei orasul e un imens closet unde arunca. Oameni fara creier, oameni fara educatie si bun simt, analfabeti. In orasul asta s-au adunat cei mai multi marlani si neamuri proaste. Ati vazut si voi ce mizerie au lasat si pe unde arunca. Fumatorii arunca tigara pe unde apuca. Interesant e ca tot aia care arunca si fac mizerie tipa ca vor un oras curat. Pai chiar nu va e rusine? Citeam de curand ca un nemernic fara creier a aruncat ulei uzat in Dunare. Cat creier sa ai sa faci asa ceva?! Altii arunca la chiuveta uleiul uzat ceea ce e foarte daunator si nociv dar vor sa bea apa curata apoi la robinet. Polueaza apele apoi se intreaba de ce apa e scumpa la Galati. Uite de aia e! Ca sunt babunini analfabeti care nu stiu ce sa faca, nu au un minim de educatie si respect.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.