Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
3 comentarii

După Revoluţie, oraşul Galaţi a cunoscut o evoluţie impresionantă din punct de vedere economic. Activitatea privată s-a dezvoltat, apărând lanţuri de mici magazine cu produse diverse. Aproape la fiecare colţ de stradă se afla câte un chioşc cu de toate, de la produse cosmetice, până la pâinea care se găsea la discreţie, vremurile porţiei pe cartelă fiind, în sfârşit, apuse. Mai toţi gălăţenii, subjugaţi de sărăcia şi umilinţa comunistă, se gândeau la o îmbogăţire rapidă, iar soluţia cea mai la îndemână a fost afacerea în retail. În consecință, orașul s-a umplut de chioșcuri de toate dimensiunile, pe care fiecare întreprinzător l-a făcut după cum s-a priceput, neexistând un standard impus la nivel de administrație locală. Drept rezultat, oraşul nostru a îmbrăcat treptat haina privatizării, creându-se de-a lungul anilor un fiasco urbanistic, prin multitudinea de construcţii provizorii care îl sufocau. De câțiva ani, administrația locală încearcă, pe măsură ce anumite zone din oraș intră în modernizare, să readucă orașul la un aspect mai ordonat. A început, astfel, marea demolare a construcţiilor provizorii, ridicate gospodăreşte în anii de început ai democraţiei. Majoritatea chioşcurilor au dispărut, dar terenul lăsat în urma lor, de cele mai multe ori acoperit cu dale de gresie colorată, ne reaminteşte că lucrurile nu sunt nici acum duse până la capăt. În Micro 20, un astfel de teren, amplasat stradal, în apropierea Bulevardului Dunărea, găzduieşte și un vechi beci abandonat, transformat în loc de aruncat gunoiul şi extrem de periculos pentru trecători şi copii. În urma sesizării primite pe adresa redacției, am fost la fața locului, pentru a vedea exact cum stau lucrurile. Din păcate pentru locuitorii din zonă, vechiul beci e la locul lui. O capcană lăsată acolo de fostul proprietar şi trecută cu vederea de către autorităţi, pentru care siguranţa nu reprezintă încă o prioritate. Atât securizarea zonei, cât şi aducerea terenului la starea iniţială, care erau în sarcina proprietarului de chioșc, rămân doar nişte prevederi contractuale pe hârtie şi controverse pentru cetăţeanul plătitor de impozite, care încă mai speră să fie respectat şi protejat.

Citit 2760 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2019 10:41

3 comentarii

 • postat de comunismul Sâmbătă, 20 Aprilie 2019 21:48 5.13.215.*** Link la comentariu
  0
  1

  buuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuuuhuhuhuhuhuuhuhuhuhuhuhuuhuhuhuhuhuuhuhu au venit fantomele!

  Raportează
 • postat de Galatean Marți, 16 Aprilie 2019 13:04 95.76.2.*** Link la comentariu
  1
  10

  De ce nu sunt trasi la raspundere primarii care au dat aprobari pentru dughene, pe capota masinii, daca aceste constructii nu erau prevazute in planul urbanistic general al orasului, respectiv in planul urbanistic zonal, pentru fiecare cartier si straduta?

  Dovezile sunt in arhiva primariei, aprobarea cererilor de dughenizare, marlanilor, de primari, cu textul, " de acord, cu respectarea legii", care lege a fost incalcata cu buna stiinta, creind orasului o fata urata prin uratenia la fiecare colt de strada!

  De ce cheltuielile de demolare a dughenelor nu sunt imputate primarilor si fostilor consilieri locali care au incalcat legea urbanistica a orasului, principalii vinovati?!

  Raportează
 • postat de Alexuz Marți, 16 Aprilie 2019 07:53 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  8

  Pai asa se face modernizarea la Galati. Demolam de ochii lumii, lasam terenul parloaga vreo 2,3 ani pana avem bani si ne hotaram ce sa facem in loc.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.