În amintirea eroilor noştri…

În amintirea eroilor noştri…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Şi-i aşează în loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a încetat durerea, întristarea şi suspinarea”… a sunat ieri glasul unui preot, în timp ce arhiepiscopul Casian Crăciun tămâia mormintele eroilor gălăţeni de la Revoluţia din decembrie.

Mormintele seamănă: Florin Bejenaru, Dumitru Budescu, din Oancea, Marian Ciobanu, Costel Crap, Leonete Crihană, Tudor-Toma Dobre, Neculai Florea, Marian Grigoraş, Paul Ionaşcu, Nelu Mitu, Neculai Penciu, Silvică Toboş, toate au aceleaşi cruci de marmură, ca o uniformă pentru eternitate…   

Părinţii şi bunicii, mai bolnavi şi mai singuri cu un an, copiii, nepoţii, cu toţi au venit ieri cu cozonac, colivă, lumânări şi vin. Sunt oameni pentru care nu mai există de mult sărbători de iarnă, ci doar gânduri cernite…

Ştefan Grigoraş, preşedintele Asociaţiei Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 – Galaţi, a făcut de joi, singur, o pârtie până la morminte, căci un gălăţean făcuse pomenire.

Dl Grigoraş le-a povestit studenţilor cum în ´89 şi-a căutat băiatul la morgă, la Bucureşti. Tânărul soldat fusese internat ca împuşcat şi trimis acasă mort, cu carotida tăiată!

Nici dlui Grigoraş nu i-a răspuns nimeni ce s-a întâmplat cu băiatul lui, dar ţine bine minte cum l-au sedat ca să poată străbate culoarele morgilor şi cum a văzut zecile de tineri morţi, goi, descărcaţi cu basculanta… Sunt lucruri pe care nu se pot uita!

Explicaţie foto: Episcopul i-a binecuvântat pe urmaşii eroilor

Citit 577 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.