Cum se atinge succesul. Poveşti cu mine şi despre tine, cu Smiley

Cum se atinge succesul. Poveşti cu mine şi despre tine, cu Smiley
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Întâmpinat cu aplauze, într-o atmosferă cât se poate de caldă şi prietenoasă, Smiley le-a împărtăşit tinerilor gălăţeni din experienţa lui de viaţă: cât de lung a fost drumul spre succes, cum a depăşit momentele grele şi ce ar face fără muzică.

Sala Aula Magna din Campusul Ştiinţei a fost arhiplină, iar liceenii şi studenţii au stat în picioare şi au aşteptat răbdători, până la final, să facă poze şi să ia autografe.

"Am fost pasionat de muzică de mic, dar am început studiul la chitară prin clasa a V-a. Singura condiţie a alor mei a fost să am note bune la şcoală. La mine în dormitor, pe calculator, făceam negative şi piese instrumentale, pentru care primeam în jur de 100 de lei, iar părinţii nu erau împotrivă, atât timp cât băiatul lor făcea rost de bani de cheltuială şi nu avea timp de alte lucruri rele", a povestit artistul.

În clasa XII-a, la sugestia părinţilor de a lăsa puţin "prostiile" pentru bac, Smiley a fost cât se poate de ascultător. Apoi, a intrat la facultatea la care dorea, la ASE.

"Parcursul meu nu cred că ar trebui să fie şi al vostru, cred că fiecare dintre voi are un drum unic, un rol de îndeplinit pe acest pământ", a concluzionat Smiley.

Succesul înseamnă să faci ceea ce iubeşti

În partea a doua a întâlnirii, artistul a răspuns întrebărilor tinerilor din sală. Gheaţa a fost spartă de un student care a vrut să ştie cum era adolescentul Smiley, înainte de intrarea la facultate. "Eram un tip timid, leneş, sunt şi acum leneş, dar mă lupt în fiecare zi cu asta", a recunoscut Smiley.

Sincer şi degajat, invitatul a făcut faţă cu umor provocărilor studenţilor, care l-au întrebat ce înseamnă pentru el succesul, cum depăşeşte momentele grele, care îi sunt fricile şi ce ar face dacă nu ar exista muzica. "Succesul este să faci ceea ce iubești, cu oameni pe care îi iubeşti şi să întreţii ceea ce iubeşti. Când ai momente grele, e important să ai alături oameni cărora le pasă de tine. Din fericire, cei cu care lucrez mă ajută să trec şi peste astfel de situaţii. Mi-e frică să nu îmbătrânesc degeaba, să nu ajung să trăiesc cu regrete că nu am făcut anumite lucruri. Cât despre muzică, dacă nu ar exista, aş muri în primul rând de foame, apoi de durere sufletească", a explicat Smiley.

Evenimentul "Cum m-am recrutat? Poveşti cu mine și despre tine" a fost organizat de CGS România, în parteneriat cu Universitatea "Transilvania" din Braşov, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi şi Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu.

Citit 1130 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.