Scapi numai dacă ştii să zbori

Scapi numai dacă ştii să zbori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La 8 ani, ce mai înseamnă 3 etaje? *

În luna mai, deci într-o zi însorită de primăvară, o copilă de 8 ani care locuieşte în Micro 40 a căzut de la balconul unui apartament situat la etajul 3.

Nu, nu vă gândiţi că locul s-a umplut imediat de echipaje ale Ambulanţei şi SMURD-ului ai căror medici executau de zeci de minute manevre de resuscitare. De fapt, copila nu a păţit aproape nimic.

La câteva ore distanţă era internată în Serviciul de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dar era vioaie, veselă şi detaşată de evenimentul pe care nici nu prea îl băgase în seamă. Se pare că niciuna dintre contuziile suferite nu i-au afectat prea tare starea generală de sănătate.

Drept e că fata practica gimnastică de performanţă, fapt care nu e - s-o recunoaştem! - nici pe departe un motiv suficient care să explice norocul pe care l-a avut.

Unele surse susţin că a căzut, altele că a sărit, dat fiind că uşa apartamentului era încuiată, iar copila voia să iasă la joacă. Ştim cu toţii cum sunt copiii „Haide, măi, că eu am sărit şi de mai sus şi n-am avut nimic”.

De la etajul 4, bolovan până la parter

Este povestea unui gălăţean de 50 de ani care s-a întors beat-scândură acasă. A urcat până la etajul 4, în scara unde locuieşte, şi a remarcat nu doar că e mai greu să urci treptele când eşti beat, ci şi că îşi pierduse cheia apartamentului.

Aşa că s-a urcat pe bloc şi a încercat să intre în casă pe balcon. Ceea ce a reuşit a fost să cadă bolovan până la parter, unde a aterizat pe acoperişul construit de un vecin.

Respectiva construcţie, în care a făcut o ditai gaura (FOTO), i-a atenuat căderea, aşa că n-a lovit asfaltul cu viteză.

Mare le-a mai fost surpriza medicilor de la Ambulanţă când l-au găsit aproape nevătămat, ba chiar uşor iritat, susţinând (atât cât îi permitea starea de ebrietate) că el nu se simte prea bine şi chiar ar merge până la spital.

„În ţara lui Traian Vuia, un domn a inventat zborul fără motor de la înălţime mare, cu aterizare lină. A reuşit, căzând de la etajul 4, să se aleagă numai cu o vânătaie la nivelul unei pleoape. Acest succes se datorează unui paradox. Unui oximoron, s-ar spune ştiinţific. Beţia îţi salvează viaţa”.

„Probabil dacă se agita mai tare, conştient de ce se întâmplă, ateriza mai prost. L-au dus la Reanimare pentru că nu ne venea să credem că n-are nici pe dracu! Ei, aici ori e dracu, ori Dumnezeu are o secţie specială pentru beţivi”, a precizat dr. Bacalbaşa.

Din nefericire, a doua zi bărbatul îşi amintea că a căzut nu pe ciment, lângă bloc, ci în balconul său, aşa că sunt slabe şansele ca incidentul să-l fi speriat suficient încât să se lase de băut! La urma urmei, băutura l-a făcut cunoscut!

Citit 678 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.