Gălăţeni care au păcălit moartea

Gălăţeni care au păcălit moartea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aţi avea puterea să vă scoateţi din piept, cu propriile mâini, o ţepuşă care v-a străpuns inima? Aţi supravieţui unei căderi de la etajul 4 sau unor lovituri de bici care să vă răsucească pe toate părţile şi să vă sfâşie carnea?

Ei bine, gălăţenii despre care vă povestim astăzi au reuşit să scape cu viaţă după ce s-au trezit târâţi în vâltoarea unor astfel de clipe de coşmar. Au ajuns în grija medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi şi după o perioadă de convalescenţă, au fost externaţi.

Şi dacă aţi crezut că după pelicule ca „Rambo III” şi emisiuni ca „I shouldn’t be alive” difuzată pe Discovery chiar le-aţi văzut pe toate, amintiţi-vă împreună cu noi de toţi aceşti gălăţeni (printre care s-a strecurat şi un tulcean) care au avut puterea incredibilă de a supravieţui în condiţii în care cei mai mulţi dintre noi am fi căzut fără suflare în doar câteva secunde.

Evident, altul ar fi fost deznodământul acestor cazuri medicale în lipsa  medicilor Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi care, fie că a fost zi sau noapte, au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca poveştile de viaţă ale pacienţilor lor să nu se termine tragic.

Medicii, alături de pacienţii lor cu  o putere incredibilă de supravieţuire, sunt gălăţenii care, în 2009, au păcălit moartea. Iar doctorul Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt, este cel care a reuşit, în cele mai dificile momente, să comunice presei, într-un mod cu totul personal, care era starea pacienţilor.

*    *    *

Citiţi în rubrica MEDICINĂ şi în ediţia tipărită a „Vieţii libere” de astăzi, 29 decembrie:

Şi-a scos singur ţepuşa înfiptă în inimă!

Copilul cu un foarfece în piept

S-a zdrobit pentru un fir de nailon

Scapi numai dacă ştii să zbori

Cum te poate ucide o viespe?

Bărbat sfârtecat cu biciul

Avalanşă de tentative de suicid în 2009

Citit 1122 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.