35 de guri de canal descoperite, într-un singur cartier
Foto: Iulia Kelt

35 de guri de canal descoperite, într-un singur cartier
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Foarte multe guri de canalizare descoperite se află în cartierul Dimitrie Cantemir, situaţie generată, cel mai probabil, de furtul lor.

Drumul care duce către stână, folosit adesea de copiii zonei drept de teren de joacă, este plin de capcane pentru aceştia, astfel că micuţii, din neatenţie, pot deveni victime. Găurile adânci de câţiva metri, nesemnalizate, le dau mari bătăi de cap părinţilor, care de teamă preferă să-şi ţină copiii în casă şi să-i priveze de joaca în aer liber.

Am fost şi noi la faţa locului şi slalomul pe care am fost nevoiţi să îl facem cu maşina pentru a ne proteja de orice pagubă financiară sau chiar corporală, a reprezentat o adevărată aventură. În periplul nostru, am numărat nu mai puţin 35 de canalizări, care, din spusele locuitorilor, stau neacoperite de luni bune. Oamenii sunt disperaţi şi îşi doresc o remediere cât mai rapidă a situaţiei, astfel încât copiii lor să se poată bucura în siguranţă de zilele călduroase, la o plimbare cu bicicleta, rolele sau alte echipamente sportive.

Societăţile care colectează fier vechi nu au voie să cumpere astfel de capace, însă faptul că ele dispar în continuare reprezintă un semn că hoţii au, totuşi, cui să le vândă. Pe de altă parte, neînlocuirea lor imediată de către autorităţile competente denotă o dublare a nepăsării faţă de siguranţa cetăţenilor.

Citit 1283 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2019 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.