Tabără de pictură de-a lungul Falezei

Tabără de pictură de-a lungul Falezei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pe 1 iunie, de la ora 9,00 şi până seara, iubitorii de frumos vor putea să-i privească la lucru pe maeştri şi învăţăcei, cu o ofertă incitantă: pictură în plein-air, pe toată Faleza Dunării, de la Trecere bac până la Palatul Navigaţiei.

Iniţiat de Muzeul de Artă Vizuală, evenimentul intitulat "Valsul Dunării în culori" va "expune" ochilor noştri artişti care îşi doresc să picteze timp de o zi în aer liber, în faţa publicului iubitor de frumos. Vor fi trei categorii: artişti profesionişti, membri ai filialei Uniunii Artiştilor Plastici şi din ţară, studenţi ai Facultăţii de Artă a Universităţii "Dunărea de Jos" şi elevi de la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin", secţia Artă plastică.

După jurizare, vor fi nominalizate câte zece picturi la fiecare categorie, iar câte trei dintre acestea vor fi premiate. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri 5 iunie, la muzeu, de la ora 18,00, când va avea loc şi festivitatea de premiere. Premiile, constând în materiale pentru pictură, vor fi oferite graţie parteneriatului încheiat cu Primăria şi Consiliul Judeţean, cele două instituţii preluând lucrările în patrimoniul lor.

Citit 2188 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2019 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.