Unii se vaccinează, alţii se îmbolnăvesc

Unii se vaccinează, alţii se îmbolnăvesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit datelor primite de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi, numărul virozelor şi pneumoniilor indică o uşoară scădere faţă de ultima perioadă a anului trecut.

„Situaţia nu este însă completă, deoarece unii medici de familie au fost în concediu şi nu au avut activitate, deci nu au făcut raportări”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DJSP Galaţi.

În ultima săptămână au fost înregistrate 630 de viroze, dintre care 67 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii şi au avut nevoie de spitalizare. Alte 141 de persoane s-au îmbolnăvit de pneumonie, iar 58 dintre acestea au fost internate.

„A fost înregistrat şi un deces cauzat de pneumonie la o persoană încadrată în grupa de vârstă 30-64 de ani”, a mai precizat dr. Valentin Boldea.

În cursul săptămânii trecute au fost vaccinate împotriva gripei de sezon încă 600 de persoane, numărul total al celor imunizaţi ridicându-se astfel la 30.000.

Deşi stocul de vaccin este pe sfârşite, mai sunt disponibile încă aproximativ 2.000 de doze care să-i ferească pe gălăţeni de bolile iernii.

Citit 1063 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.