Trei case din centrul oraşului, mistuite de flăcări

Trei case din centrul oraşului, mistuite de flăcări
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Incendiu de proporţii în plin centrul Galaţiului, la un imobil situat pe strada Logofăt Tăutu. Flăcările s-au extins cu repeziciune la alte două imobile. La faţa locului au fost trimise şase autospeciale de stingere, cu apă şi spumă, dar şi autoscara pentru intervenţii la înălţime. Din fericire, toate persoanele s-au autoevacuat din case, înainte să aibă de suferit.

La sosirea echipajelor de pompieri, flăcările se manifestau violent la nivelul acoperişului, dar s-au extins cu repeziciune şi în interior. Întreaga zonă a fost cuprinsă de un fum extrem de gros, motiv pentru care doi pompieri au suferit intoxicaţii. Aceştia au primit ajutor medical calificat de la paramedicii SMURD, care de altfel au şi dat o mână de ajutor la stingerea incendiului. După ce au primit primul ajutor, cei doi pompieri s-au întors alături de colegii lor, pentru a lucra la lichidarea incendiului, care era deja localizat.

"Incendiul a cuprins trei imobile, unul dintre ele fiind monument istoric. Nu au fost înregistrate victime. Cauza urmează să fie stabilită la finalul intervenţiei", ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Se pare că incendiul a pornit la unul dintre imobile şi s-a extins cu repeziciune la celelalte două. "Eram în casă, mă uitam la televizor şi am simţit miros de fum. Am ieşit repede şi am văzut că se extinde. Am reuşit acum să scoatem, pe geam, câteva dintre bunuri şi actele. Bine măcar că am asigurare. Pentru cine nu are asigurare va fi foarte greu, casele sunt distruse. De la vecini a pornit incendiul", ne-a spus unul dintre proprietarii imobilelor.

"Am ieşit din casă, îmi este teamă că ajunge şi la mine. Erau flăcări mari şi mult fum. Îmi e frică că îmi va lua şi mie foc casa", ne-a spus una dintre vecine.

La faţa locului au venit şi echipe de la Electrica, dar şi de la Distrigaz, astfel că energia electrică şi gazele au fost oprite.

Din păcate, unul dintre imobilele distruse de flăcări este foarte vechi, fiind în trecut locuinţa unui fost primar al oraşului (1927-1928), Emil Codreanu, iar ulterior a nepotului său, dr. Crişan Muşeteanu - medic, cercetător şi scriitor.

Pompierii urmează să facă o anchetă şi să stabilească exact cum s-a declanşat incendiul.

Citit 19467 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iulie 2019 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.