Toaleta care face înconjurul unui cartier gălăţean

Toaleta care face înconjurul unui cartier gălăţean
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O toaletă ecologică “Toi Toi” a fost amplasată în cartierul Micro 16, fapt ce i-a deranjat nespus de mult pe locatarii acestuia. Din câte am putut afla, unii dintre cetăţeni o solicită, alţii nu o vor în ruptul capului atât de aproape de blocurile lor. 

Din informaţiile furnizate de cititori, toaleta a apărut în urmă cu o lună, pe strada Lebedei nr.11, în zona pietonală, mai exact pe trotuar, în apropierea grădinii aferente blocului E6, scara 1, îngreunând astfel calea de acces şi creând o imagine neplăcută pentru locatari. Din spusele acestora, de multe ori, în timpul utilizării ei, uşa rămâne larg deschisă, iar din cauza temperaturilor ridicate mirosul de hazna îşi pune amprenta asupra întregului cartier. 

Situaţia generatoare de adevărate focare de infecţie a condus la dispute între vecini, care, exasperaţi, au început să plimbe toaleta, pe o rază de zeci de metri, dintr-un loc într-altul, sfârşind, în cele din urmă, în parcarea blocului menţionat mai sus. Astfel, în rând cu maşinile parcate, tronează de câteva zile bune o toaletă mobilă, pe care o folosesc trecătorii, după cum le sunt nevoile, iar cei responsabili de vidanjarea şi igienizarea ei lasă în urma lor, conform spuselor locatarilor, deşeurile rezultate din soluţiile care descompun materialele organice, care băltesc sub soarele arzător al verii.

Dorindu-şi o soluţionare a situaţiei, care să le aducă confort şi siguranţă, oamenii au trimis sesizări şi pe adresa redacţiei noastre, sperând astfel ca ecoul dorinţelor lor să ajungă şi la autorităţile competente, care să poată lua măsurile ce se impun, prin amplasarea ei într-un loc mai adecvat.

“Amplasarea ei ar trebui să ţină loc de estetica urbană şi de aspecte de igienă. Ca locatar, văd inoportună amplasarea ei de acum. Ca să o pui pe spaţiul de parcare, aproape pe carosabil, mi se pare un mare risc. Iar, cei care au venit să o vidanjeze ar fi trebuit să ştie acest lucru. Nici pe trotuar nu mi se pare o soluţie, şi, în toată geografia zonală a cartierului, amplasamentul între Catena şi librăria „Ioana” mi se pare cel mai oportun,” ne-a mărturisit Daniel Bordeiu, locatar.

Primăria municipiului Galaţi pretinde, însă, că pe lângă sesizările înregistrate, există şi foarte multe solicitări pentru păstrarea ei în cartierul respectiv şi că amplasamentul actual se datorează locatarilor, care o mută încontinuu.

“Acolo este un capăt de linie pentru traseele de transport public, acesta fiind motivul amplasării ei. Au existat, într-adevăr, sesizări pentru a o lua de acolo, dar, în acelaşi timp, am avut şi solicitări pentru a o păstra, în zonă fiind un parc în care se joacă şah, des frecventat, mai ales pe perioada verii. Cabina a ajuns în parcare, pentru simplu motiv că oamenii o mută dintr-un loc într-altul," ne-a declarat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Citit 2614 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iulie 2019 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.