„Vise” de Galaţi, în loc de simboluri!

„Vise” de Galaţi, în loc de simboluri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Parlamentarul Bogdan Ciucă a pus pe lista neagră produsele vândute la „magazinele de vise” *

17 noi substanţe ar putea fi interzise comerţului prin „magazinele de vise”. Toţi parlamentarii gălăţeni, preşedinta Camerei Deputaţilor, liderii grupurilor parlamentare fac parte dintre semnatarii modificării legislaţiei pentru a face posibil acest lucru:  „un fel de DDT pentru magazinele de vise”.

În prezent, Galaţiul se află pe locul 2 în ţară, după Bucureşti, ca număr de magazine de vise, a declarat iniţiatorul acestei noi cruciade împotriva drogurilor uşoare, deputatul PC Bogdan Ciucă, care îl are aliat pe deputatul PSD Florin Pâslaru.

După ce campania  sa trecută de interzicere a magazinelor de vise, acele mici chioşcuri care vând droguri uşoare, neinterzise pentru că nimeni nu a mai actualizat lista cu substanţelor periculoase în faţa noilor oferte, parlamentarul Bogdan Ciucă atacă iar.

Deputatul a strâns semnături de la parlamentari de toate culorile pentru a schimba anexa cu astfel de substanţe din Legea nr. 339/ 2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, interzicând de pildă BZP-ul, Erithrina sau Argyreia nervosa…

„Mă doare ficatul când le văd (magazinele, n.n.)! – a protestat deputatul conservator. Azi-dimineaţă am venit de la Bucureşti şi vreau să vă spun că la intrare în Galaţi nu avem un vapor ca la Constanţa, nu avem un furnal sau un siderurgist turnat în bronz, care să reprezinte emblema Galaţiului, dar avem, pe partea dreaptă, un impozant magazin de vise! Cu frunza de canabis, emblemă pe poartă…”

„Mai fac vreo 300 de metri şi mai găsesc pe stânga încă un magazin de vise. Şi, din sută în sută de metri, constatăm că oraşul Galaţi trăieşte pe spatele acestor vise!”

Conservatorul Ciucă a invocat tradiţiile româneşti, creştine, pentru care nu este firească această acceptare oficială a drogurilor.

„Drogurile acestea sunt uşoare, sunt moi, cum le denumesc unii chiar în limbaj oficial, dar creează o dependenţă care conduce la droguri mai puternice, care în final generează tragedii!”

Deputatul a mai avut o astfel de iniţiativă legislativă, pe care a depus-o la Senat, de unde a ajuns însă la coş odată cu finalul mandatului. De vină nu este  o prevedere a regulamentului Senatului, ci o cutumă (adică obicei): la final de mandat, iniţiativele care nu au intrat în procedurile de analizare se retrag automat. „Nu mi se pare corect!”

Deputatul este convins că, dacă ar avea o funcţie executivă, ar găsi soluţii birocratice de a bloca aceste magazine, cărora li se pot găsi destule noduri în papură…

Citit 1764 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.