Viteza ucide cel puţin un român pe zi

Viteza ucide cel puţin un român pe zi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

11.000 de amenzi au fost date în trei zile, la nivel naţional, pentru a preveni excesele de viteză pe drumurile publice, cauză care a determinat, în primele cinci luni ale anului, 470 de evenimente soldate cu 118 morţi şi aproape 500 de răniţi grav. Peste o mie de şoferi au rămas fără permise şi peste 130 sunt cercetaţi penal. 

Timp de trei zile, toate radarele din dotarea Poliţiei Rutiere române au fost pe străzi, filtrele încercând să cearnă tot cea însemnat depăşirea limitei de viteză. În intervalul 28-30 iunie, zile de weekend când românii s-au plimbat, poliţiştii au avut din plin de lucru, numărul celor care s-au grăbit spre locurile de ditracţie sau fără vreun motiv aparent depăşind 11.000. Potrivit Poliţiei Române, din numărul total de şoferi amendaţi pentru că au călcat prea tare pedala de acceleraţie, 1.027 au rămas fără permisele de conducere, valorile înregistrate de radare în privinţa lor fiind excesive. Alţi 135 de conducători auto s-au ales cu dosare penale şi asta deoarece alături de radare, poliţiştii au pus la treabă aparatele de depistare a consumului de alcool şi stupefiante. 

Viteza face ravagii

Excesul de viteză este prea rar stopat înainte să producă efecte, dovadă că în primele cinci luni ale acestui an, pe şoselele din România au avut loc 470 de evenimente rutiere provocate de această cauză, reprezenzând 17 la sută din totalul de evenimente rutiere. Potrivit datelor centralizate şi furnizate de Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR, depăşirea limitei de viteză devine astfel cea de-a treia cauză generatoare de accidente şi cu şanse dintre cele mai mari să producă decese. 118 români au murit în aceste evenimente, iar alţi 499 au fost răniţi grav. 

Citit 1003 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.