Strângem bani tot anul pentru a ne permite o vacanţă

Strângem bani tot anul pentru a ne permite o vacanţă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproximativ 40 la sută dintre români economisesc tot anul pentru vacanţă, conform unui studiu comparativ realizat la sfârşitul anului 2018 pe pieţele din Polonia, România, Italia şi Spania. Astfel, circa 43 la sută dintre românii fără datorii şi 40 la sută dintre cei cu datorii economisesc câteva luni pentru vacanţă, iar un proporţie similară de 40 la sută economisesc chiar tot anul. În schimb, polonezii, spaniolii şi italienii îşi programează banii pentru vacanţă după alte criterii: persoanele fără datorii şi-ar finanţa vacanţa din venituri curente, în timp ce unele persoane cu datorii ar fi înclinate să ia un împrumut, spontan, pentru vacanţă, semnalează studiul comandat de Grupul Kruk. 

Reiese astfel că românii preferă să-şi asume puţine riscuri, drept urmare, numai 17 la sută dintre conaţionalii fără datorii şi 25 la sută dintre cei care înregistrează datorii îşi asumă riscuri, în comparaţie cu spaniolii, care îşi asumă riscuri în proporţie de 30 la sută, în cazul celor cu datorii, şi 27 la sută, în cazul celor fără datorii.

În acelaşi timp, numai 10 la sută  dintre români, cu sau fără datorii, declară că preferă să încheie poliţe de asigurare pentru tot ceea ce este important, cum ar fi sănătate sau viaţă, călătorii, maşină, locuinţă şi altele. În cazul spaniolilor, situaţia este similară în rândul persoanelor fără datorii, cu un procent de 11 la sută, în timp ce persoanele cu datorii preferă asigurările pentru orice, în proporţie de 21 la sută. Italienii preferă să încheie numai asigurările obligatorii, au răspuns 52 la sută dintre cei fără datorii şi 48 la sută dintre cei cu datorii.

Citit 1004 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iulie 2019 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.