S-a schimbat modul de selecţie pentru biletele de tratament

S-a schimbat modul de selecţie pentru biletele de tratament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Casa Judeţeană de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CJPAS) îi va selecta pe beneficiarii biletelor de tratament balnear după un nou algoritm * Primul venit nu va mai fi şi primul servit, aşa că nu vă mai aşezaţi la coadă * Instituţia se află în aşteptarea softului care va opera selecţia, după criterii specifice, dar şi a biletelor de tratament *

Gălăţenii care vor solicita un bilet de tratament balnear prin intermediul Casei Judeţene de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale ar face bine să nu se mai aşeze la coadă, ierarhizaţi potrivit unor liste întocmite ad-hoc, în faţa instituţiei!

Motivul: principiul de acordare a biletelor „primul venit, primul servit” (evident pentru persoane care îndeplinesc condiţiile impuse de lege pentru obţinerea unui bilet de tratament) nu mai este de actualitate.

Detalii suplimentare ne-a oferit, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul coordonator al CJPAS, Ana-Denis Aramă.

Astfel, în 2010, cei care vor solicita bilete de tratament balnear trebuie să completeze un formular pe care să îl depună la sediul instituţiei şi să se supună unui nou sistem de selecţie.

„Cererile pentru bilet de tratament balnear se vor acorda în funcţie de punctajele obţinute, atribuite în baza noilor criterii, aprobate prin decizia preşedintelui CNPAS nr. 136/23.12.2009”.

„Prin urmare, începând cu data de 1 ianuarie 2010 ordinea depunerii cererii nu mai influenţează modalitatea de repartizare a unui bilet de tratament”, se arată într-un document oficial semnat de directorul-coordonator al CJPAS, Ana-Denis Aramă şi de şeful de serviciu, Greta Ioniţă.

Spre exemplu, în cazul pensionarilor se va acorda un punctaj ce va depinde de numărul de plecări anterioare la tratament ale solicitantului, de categoria pensiei acestuia (de limită de vârstă, de invaliditate, de urmaş, anticipată etc) şi de cuantumul pensiei (în dezavantaj găsindu-se cei cu pensii mari, ale căror şanse de a obţine un bilet scad). 

În cazul celor care solicită biletele cu titlu de gratuitate, în baza unor legi speciale, cum ar fi veteranii de război, beneficiarii ai DL 118/1990 şi persoanele cu handicap, se va ţine cont de:

1.    situaţiile în care a mai beneficiat sau nu de tratament balnear în ultimii doi ani;

2.    de cuantumul total al drepturilor de pensie, indemnizaţie şi alte prestaţii/venituri;

3.    de gradul de handicap al solicitantului.  

Pentru mai multe informaţii referitoare la modul de calculare a punctajului şi de acordare a biletelor de tratament, vă puteţi adresa Casei de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale. În prezent, instituţia se află în aşteptarea biletelor şi a softului care va opera selecţia beneficiarilor. 

Dat fiind că, în această perioadă, CJPAS nu prea poate face angajări, dislocarea personalului pentru lucrul cu solicitanţii care vor depune cereri s-ar putea dovedi o provocare. Dar, vorba ceea, toate la vremea lor!

Citit 1198 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.