Mii de gălăţeni, vaccinaţi în câteva zile

Mii de gălăţeni, vaccinaţi în câteva zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimele zile au fost unele pline pentru cadrele medicale implicate în organizarea şi desfăşurarea campaniei de vaccinare împotriva gripei noi. S-au format cozi la centrele de vaccinare împotriva bolii provocate de virusul A(H1N1) – fapt fără precedent în istoria imunizării gălăţene.

Mai este Cantgrip din belşug

„Nu mai puţin de 11.000 de persoane s-au vaccinat, potrivit ultimelor statistici, în condiţiile în care, până la începutul săptămânii trecute, se imunizaseră doar circa 600 de persoane”, a declarat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi (DJSP), dr. Valentin Boldea.

„Am primit şi cele 25.000 de doze de vaccin, ceea ce înseamnă că, la nivelul judeţului, s-au primit circa 60.000 de doze de vaccin”, a mai spus dr. Boldea.

Instituţii publice şi supermarketuri au solicitat vaccin

„În ultimele zile, Baroul Galaţi a înaintat DJSP  o cerere în vederea asigurării dozelor de vaccin necesare imunizării. Jandarmeria, care beneficiase deja de vaccinuri, a cerut o suplimentare a numărului de doze. Şi supermarketuri care fac parte din lanţuri multinaţionale ne-au solicitat doze de vaccin. Acestora le asigurăm vaccinul, iar de administrare se vor ocupa instituţiile medicale cu care respective magazine au contract”, a precizat directorul DJSP.

Două noi suspiciuni de infectare cu A(H1N1)

În ultimele zile, la nivelul DJSP nu s-a înregistrat nici o nouă confirmare a vreunui caz de infectare cu gripă nouă, potrivit dr. Boldea. S-au stabilit, însă, două noi suspiciuni, în cazul unui tânăr de 18 ani şi al unei femei de 68 de ani. Ambii sunt internaţi în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Paraschiva”, iar starea lor generală este bună.

Nu vă îngrămădiţi la centre! Respectaţi programul!

Faptul că medicii vă recomandă să vă imunizaţi împotriva gripei noi nu înseamnă că trebuie să vă prezentaţi la centrele de vaccinare cu noaptea-n cap, înainte de începerea programului. Dacă o faceţi, aşa cum au încercat mai multe persoane în dimineaţa zilei de marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase, riscaţi să vă enervaţi inutil.

Nu e motiv de panică nici dacă se epuizează provizia de Cantgrip din respectivul centru sau cabinet al medicului de familie. Potrivit dr. Boldea, mai există zeci de mii de doze, iar suplimentarea stocului dintr-un centru se poate face într-un timp foarte scurt, mai ales în oraş. Puţină răbdare şi înţelegere nu strică niciodată, nu?

Legendă foto: Pacienţii care au respectat programul centrului de vaccinare n-au avut de aşteptat mai mult de câteva minute

Citit 790 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.