Comemorare a generalului Eremia Grigorescu

Comemorare a generalului Eremia Grigorescu

Membri ai asociaţiei gălăţene, sub statuia generalului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

"Gălăţeanul Eremia Grigorescu - generalul erou de la Oituz şi Mărăşeşti, comemorat la Galaţi, Tg. Bujor, Tecuci şi Mărăşeşti, la 100 de ani de la moartea sa", anunţă suita de manifestări comemorative Filiala Judeţeană Galaţi a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, al cărei patron spiritual este chiar eroul naţional. Împreună cu Filiala gălăţeană a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor "Regina Maria", cu unităţi militare, rezervişti, veterani, ISU Galaţi, muzeele de istorie din Galaţi şi Tecuci, personalităţi gălăţene, organizatorii "aşteaptă cetăţenii să-l omagieze împreună pe cel mai mare comandant militar pe care l-au dat istoriei aceste meleaguri", născut la Golăşei, lângă Tg. Bujor, elev la Liceul "Vasile Alecsandri", cu studii în Franţa.

Astfel, astăzi, 19 iulie, de la orele 11,00, la Cercul Militar Galaţi, va avea loc o evocare istorică la care sunt invitate oficialităţile şi ceilalţi gălăţeni. Seria comemorărilor continuă mâine, de la 9,00, la Tg. Bujor, la ora 13,00 la Mausoleul de la Mărăşeşti, la ora 15,00 în Parcul Central din Tecuci: depuneri de coroane, gardă de onoare, evocări şi slujbe de pomenire.

În foto 1, galerie - membri ai asociaţiei gălăţene, sub statuia generalului. Foto 2. Mărăşeşti: sarcofagul eroului care a spus "Nici pe aici nu se trece!". Foto 3. Membri ai asociaţiei gălăţene, la Mărăşeşti

Citit 2017 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iulie 2019 17:25

2 comentarii

 • postat de red devil Marți, 23 Iulie 2019 08:39 89.122.188.*** Link la comentariu
  0
  2

  ”Golasei, langa Tg. Bujor”, poate autorul articolului sa ne arate pe harta unde se afla sat Golasei? Oare nu in Tg. Bujor?!

  Raportează
 • postat de And Vineri, 19 Iulie 2019 15:16 78.96.81.*** Link la comentariu
  1
  4

  În prima poză sunt elevii Liceului Tehnologic Eremia Grigorescu din Tg. Bujor împreună cu domnul director adjunct Marius Panait și doamna muzeograf Mihaela Damian

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.