A păcălit Poliţia că a fost răpit

A păcălit Poliţia că a fost răpit
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sunatul la 112 nu e joacă de copii! Un puşti de 13 ani din Tecuci a pus pe jar autorităţile, după ce a găsit de cuviinţă să dea curs unui pariu cu un prieten.

Băiatul a sunat la 112, în cursul zilei de marţi. I-a spus operatorului că se numeşte Dincă Marian şi că, în timp ce se afla într-un taxi pe raza municipiului, a fost sechestrat de şofer, legat şi dus într-o locaţie unde era ţinut ostatic. Mai mult, a dat şi adresa unde susţinea că este ţinut captiv, pentu a-i ajuta, chipurile, pe poliţişti, să îl găsească mai repede.

Oamenii legii s-au mobilizat şi au identificat adresa de unde primiseră apelul, dat de pe un telefon mobil. Numai că, contrar celor semnalate, acolo nu au găsit nicio persoană cu numele de "Dincă Marian", răpită şi sechestrată, ci pe puştiul care se jucase cu telefonul şi autorităţile.

"În urma apelului, poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi, efectuând activităţi de investigare specifice, au identificat, la scurt timp, locaţia de unde a fost făcut apelul telefonic, precum şi pe apelant. Acesta, un minor de 13 ani, din municipiul Tecuci, aflat la domiciliul unor rude, le-a declarat poliţiştilor că nu a fost victima niciunei infracţiuni şi că a făcut sesizarea respectivă în contextul unui joc cu un prieten, folosind un nume fals şi un telefon mobil cu cartelă prepay", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Conform legii, copilul nu va păţi nimic în urma acestei farse, întrucât nu poate fi sancţionat contravenţional pentru că nu are 14 ani împliniţi.

Citit 1716 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.