PROTEST. 10 august, marcat şi la Galaţi (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

PROTEST. 10 august, marcat şi la Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(82 voturi)

„Pe 10 August ieșim cu toții în stradă așa cum am ieșit anul trecut, când românii din diaspora s-au alăturat fraților lor rămași în țară împotriva unei majorități politice al cărei unic scop a fost să-și scape politicienii corupți de problemele cu legea, mergând până în punctul în care ar fi fost în stare să elimine cu totul infracțiunile din Codurile Penale. Anul acesta ieșim să cerem pedepsirea vinovaților pentru modul în care au ales forțele de ordine conduse de Carmen Dan să se comporte cu românii ieșiți la protest împotriva Guvernului. Ieșim în stradă să le arătăm că nu am uitat cum ne-au încălcat drepturile și cum ne-au umilit!”, este mesajul evenimentului creat pe Facebook şi care ar fi trebuit să-i adune pe gălăţeni în faţa Prefecturii.

În realitate, la protestul organizat astăzi la Galaţi au participat câteva zeci de persoane. „Nu vrem partide de hoţi şi de mafioţi”, „Dreptate, ochi plânşi cer să te vadă!”, „112 Vreau să trăiesc!”, au fost doar câteva dintre mesajele afişate de protestatari. Aceştia au cerut jandarmilor permisiunea de a porni în marş până la Palatul de Justiţie. Forţele de ordine le-au dat voie să se deplaseze, însă numai pe trotuar. Însoţiţi de trei maşini de Poliţie şi una aparţinând Jandarmeriei, protestatarii au mărşăluit prin oraş, un alt autoturism al forţelor de ordine aşteptându-i în zona Trei Star.

Chiar dacă numărul celor care au protestat pe 10 august la Galaţi a fost modest, mesajul lor rămâne cât se poate de real: „Pe 10 August 2018 am văzut cum jandarmii dădeau cu gaze în toate direcțiile, indiferent că în fața lor stătea o femeie gravidă, un copil sau un vârstnic. Am văzut oameni loviți cu bastoanele și alergați pe străzile capitalei, oameni care au ajuns în spitale cu răni deschise de la armamentul folosit de jandarmi, jurnaliști atacați pentru a nu putea surprinde imaginile represiunii aplicate celor care protestau, dar am văzut și oameni care nu s-au dat bătuți și care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit, în realitate, să-i apere, nu să-i lovească.

Cerem ca dosarul 10 August să fie cât mai repede soluționat, cei care au abuzat de funcții să fie pedepsiți prin lege, iar celor cărora li s-au încălcat drepturile să li se facă dreptate!”.

Citit 3668 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 14:42

2 comentarii

 • postat de Schimbare in abordarea cheltuirii banilor publici
  Marți, 13 August 2019 14:11
  86.124.203.***
  O alta guvernare sper ca nu se va construi tot pe baza unor neprofesionisti aserviti complet unui grup politic iresponsabil si a unor clanuri din esaloane secundare.

  Avem nevoie de un guvern care sa cantareasca extrem de atent fiecare decizie, hotarare, miscare asupra societatii , economiei, legislatiei, institutiilor - in organizarea lor.

  Societatea nu trebuie sa creada ca are timp sa doarma 4 ani, ci trebuie sa vegheze si sa semnaleze aberatiile. Este de dorit ca activitatile civice sa se multiplice, iar opinia societatii civile sa gaseasca ecou si solutii in propunerile pe care le va face.

  Suntem in groapa saraciei !!!

  Cine nu intelege asta, nu va intelege nicio masura viitoare. Nu sunt bani. Tara se imprumuta pentru pensii si salarii, iar noi avem nevoie sa imbunatatim MULTE.

  Buna chibzuiala a banilor publici va fi deviza cheie. Daca se instituie un dialog real pe baza transparentei actiunilor guvernului, lumea isi va intelege optiunile.
  Selectia resursei umane in toate institutiile, pe criterii corecte de competenta este strans de legata de tot ce se mai poate face, daca dorim sa nu ne autodistrugem ca tara.
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Duminică, 11 August 2019 09:16
  188.173.173.***
  In curind PNL si USR vor ajunge la putere!!Si vor trebui sa treaca de la lozinci la treaba!Si traditional ma astept ca aceasta guvernare sa fie un dezastru !!!!Dancila va fi declarata sublima pe linga cei care vor la putere dupa alegeri!!!!Si atunci vor aparea protestele!!!Prosti sa fie jandarmii atunci sa nu plece in concediu!!!!!!Pentru ca nu va mai fi nevoie de ei!!!!!Viitorii guvernanti vor sti sa faca un dialog fara gaze,tunuri cu apa cu viitorii protestatari!!!
  15
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.