”Tufişuri” de tei, pe strada Domnească

”Tufişuri” de tei, pe strada Domnească

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
2 comentarii

Pe strada Domnească, la numărul 102, vizavi de Facultatea de Arte, în urma tăierii unuia dintre teii emblematici fără extragerea cioatei, a apărut o întreagă familie de puieţi. Astfel, în aliniamentul stradal, din rădăcina tăiată s-au format adevărate tufişuri de tei. Nu, nu este vorba despre o răzvrătire a teilor, ci de o înmulţire prin marcotaj.
Marcotajul se bazează pe proprietatea ramurilor tinere de a forma rădăcini când sunt puse în contact cu solul, fără a fi detaşate de planta mama. Există mai multe tipuri de marcotaj, dar cel gălăţean le întrece pe toate. Reţeta e simplă, cea a nepăsării, ducând astfel la formarea unor puieţi ale căror rădăcini stau înghesuite pe câţiva metri pătraţi.
De regulă, când se doreşte înmulţirea unei specii prin marcotaj, se recomandă ca plantele mamă să fie crescute special pentru asta, să fie libere de boli, viruşi sau dăunători şi nu se face, în niciun caz, în voia sorţii sau în voia autorităţilor iresponsabile.

Citit 1707 ori Ultima modificare Duminică, 11 August 2019 17:45

2 comentarii

 • postat de rodax Luni, 12 August 2019 15:51 109.103.134.*** Link la comentariu
  0
  11

  poate ca e vorba si de o razvratire a tuturor copacilor taiati aiurea din oras,copaci viabili,sanatosi care pur si simplu refuza sa moara.

  Raportează
 • postat de camelia Luni, 12 August 2019 11:50 193.231.148.*** Link la comentariu
  2
  6

  Dar balariile care au crescut si s-au inmultit in alveolele de pe platoul de la Hotelul Dunarea le-ati vazut? (care se doresc a fi amenjari de exceptie, pentru relaxarea galatenilor). si cele de la Potcoava se indreapta catre aceeasi stare.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.