Gălăţenii, instruiţi să intervină în caz de dezastru

Gălăţenii, instruiţi să intervină în caz de dezastru
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţenii care au dorit să afle noţiuni esenţiale care le pot salva viaţa lor şi pe a semenilor în caz de tragedii, cataclisme au alte dezastre naturale au avut ocazia, la finele săptămânii trecute, să deprindă noţiunile de bază direct de la specialiştii de la SMURD. Caravana "Fii pregătit!" a poposit sâmbătă în Tg. Bujor şi Galaţi, iar dumnică a fost prezentă în municipul Tecuci. Cursurile oferite de personalul instruit special al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au inclus prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, de la cutremure la inundaţii şi incendii, precum şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Centrul mobil, pus la dispoziţia doritorilor amatori să înveţe, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Aceasta este al patrulea an când Caravana "Fii pregătit!" pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populaţiei. În luna august, Caravana va mai ajunge şi în Constanţa (14-16 august), Bucureşti (17-18 august), Prundu Bârgăului (24 august), Beclean (25 august) şi Piteşti (31 august).

Citit 1570 ori Ultima modificare Vineri, 16 August 2019 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.