Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
3 comentarii

Vremea îmbietoare, departe de arșița zilelor trecute, a scos din case sute de gălățeni dornici să marcheze, la ei acasă, Ziua Marinei. Oameni de la cei mai mici, la vârstnici, au populat Zona Elice, pe Faleza Superioară, pentru a asista la debutul oficial al sărbătorilor care, la Galați, vor ține nu o zi, ci patru!

Momentul solemn, marcat de primirea onorului de către prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, a fost urmat de defilarea Gărzii de Onoare. Nu înainte însă ca asistența să ia parte la un scurt ceremonial religios și o prelegere a Arhiepiscopului Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun.

Parada militarilor marinari de pe uscat a fost urmată de una pe apă, atenția asistenței fiind atrasă de navele militare ale Flotei Fluviale de la Brăila, precum și o serie de alte ambarcațiuni, mari și mici, care au defilat sub ochii publicului.

Video-montaj: Bogdan Codrescu

Amatorii de muzică militară și nu numai au avut ocazia să asculte acordurile Fanfarei "Valurile Dunării", care a susținut un concert la Foișorul de pe Faleza Inferioară.

Cei mici nu au fost uitați, ei fiind de altfel răsfățații manifestărilor din acest an. Pentru micuți au fost pregătite spectacolele de magie, jocuri marinăreşti și minidiscotecă. Tot lor le sunt dedicate jonglerii cu foc şi jonglerii pe picioroange, ateliere de experimente ştiinţifice şi de creare păpuşi, baloane modelabile, baloane uriaşe de săpun și face-painting.

Tot până pe 18 august, gălățenii amatori de plimbare pe Dunăre sunt așteptați să facă curse cu caiacul, dar și să se bucure de mâncăruri delicioase la zona de food & drink amenajată pe Faleza Inferioară, unde se pot degusta preparate pescăreşti, dar şi mâncături cu iz mediteranean.

Citit 5506 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 August 2019 01:03

3 comentarii

 • postat de Galatean anonim Vineri, 16 August 2019 15:21 5.13.172.*** Link la comentariu
  11
  1

  Ca deobicei românul Gigi Contra este veșnic nemulțumit și omniprezent !!! Trăiască opoziția!!!

  Raportează
 • postat de 1907 Vineri, 16 August 2019 10:58 89.136.231.*** Link la comentariu
  3
  20

  Pe acolo puteti observa si indivizi care se dau patrioti dar au furat tara asta timp de 30 ani si au si distrus toata economia dar circul prinde la oameni care nu au cititi o carte in viata lor si se uita doar la tv la deja celebrele emisiuni.
  S-au dat si mici cu paine si mustar? ! Nuuu?!! Atunci degeaba ati fost acolo!

  Raportează
 • postat de Hagi Vineri, 16 August 2019 00:25 92.15.39.*** Link la comentariu
  6
  29

  Circul a fost , ramane sa primiti si pâinea . Acelea si autorități acre. Vrem investitori sa deschida afaceri sa se faca locuri de munca nu circ . Cu asta sase laude autoritățile

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.