Părinții, ajutați să le ofere siguranță copiilor

Părinții, ajutați să le ofere siguranță copiilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Siguranța copiilor și formarea, de la vârste cât mai mici, a unor deprinderi antivictimizare reprezintă obiective la realizarea cărora este necesar să-și aducă aportul în primul rând familia, dar și celelalte instituții sau organizații care au responsabilități pe linia educării și protecției minorilor.  Plecând de la această premisă, polițiștii gălățeni, alături de autoritățile sanitare locale și  Organizația ”Tinerii și Viitorul” au elaborat proiectul ”Rețeaua mea de siguranță”, având drept scop reducerea riscului de victimizare pentru elevii din clasele pregătitoare, I-a și a II-a din trei unități de învățământ din municipiul Galați, respectiv Școala Gimnazială nr. 22, Școala Gimnazială ”Sfinții Împărați” și Școala Gimnazială nr. 7. 

Exemple din cazuri concrete

În cadrul proiectului care se va finaliza la sfârșitul lunii ianuarie 2020, elevilor le vor fi prezentate cazuri concrete, în care copii de vârsta lor au fost victimele unor infracțiuni, spețe pe marginea cărora vor putea purta discuții libere și vor indentifica soluții cu polițiștii și alți factori implicați în gestionarea unor situații de acest gen. 

”La nivel individual, fiecare copil trebuie să primească de mic informațiile necesare astfel încât să își definească și să poată accesa, la nevoie, propria rețea de siguranță, respectiv persoane de încredere, din diverse medii, care să îl facă să se simtă confortabil în a aborda diferite teme care îl preocupă sau pe care să se poată baza în situații de risc. De aceea, proiectul prevede și realizarea unor activități de informare a părinților din ciclul primar din unitățile de învățământ participante, în scopul promovării unor recomandări specifice și oferirii de materiale de suport”, precizează reprezentanții IPJ Galați. 

”Rețeaua mea de siguranță” se va încheia cu o acțiune în care vor fi prezentate proiectele de activități ce pot fi utilizate în clase pentru a aborda cât mai creativ și eficient problema siguranței personale a celor mici.

Citit 1235 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2019 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.