Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
3 comentarii

Vineri, 4 octombrie, de Ziua Internaţională a Animalelor, hotelul "Vega" a găzduit un spectacol vibrant pentru toţi iubitorii de animale. Mihaela Rădescu şi echipa sa de actori au purtat publicul printr-un periplu al emoţiilor, în "Confesiunile unui câine", o poveste care sensibilizează prin accentul pe care îl pune pe abandon. Un abandon al câinilor, lăsaţi în voia hazardului, printr-un tipar care s-a perpetuat ani de-a rândul în sânul societăţii noastre. Un tipar pe care organizatorii, Animal Society şi Four Paws, îşi doresc să îl schimbe prin reeducare şi prin fixarea unor legi morale în sânul comunităţii gălăţene. Astfel, membrii celor două asociaţii şi-au pus toată încrederea în reuşita unui proiect ce se va desfăşura în oraşul nostru în vederea adoptării unor atitudini responsabile cu privire la soarta câinilor fără stăpân. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de aproximativ un an şi va cuprinde acţiuni de conştientizare, campanii de sterilizare, vizite cu foşti câini comunitari, astăzi câini de terapie, la şcoli, firme şi instituţii şi în general multe activităţi menite să atragă atenţia asupra importanţei integrării câinilor fără stăpân în societate.
"Oricând li se oferă ocazia, câinii maidanezi demonstrează că pot fi cel puţin la fel de buni şi de utili precum orice câine de rasă, iar câinii în general demonstrează că sunt nişte fiinţe minunate, care ar merita mai multă grijă şi respect din partea oamenilor, în general", a declarat Anca Tomescu, preşedinta Animal Society.
Animal Society şi partenerii lor de la Four Paws au o experienţă cumulată de peste 30 de ani în domeniul protecţiei şi salvării animalelor. Pe lângă implicarea la nivel mondial în ajutarea câinilor şi pisicilor nimănui, cele două asociaţii întreprind constant acţiuni de salvare a animalelor domestice sau sălbatice din condiţii extreme, rezultate de pe urma dezastrelor naturale sau a păstrării acelor animale în condiţii inumane, în grădini zoologice sau reşedinţe proprii.

Citit 1998 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 14:56

3 comentarii

 • postat de un om... Vineri, 11 Octombrie 2019 13:09 109.102.91.*** Link la comentariu
  1
  1

  Asa si oamenii ar trebui eutanasiati, fac fff multa mizerie, zgomot si mult rau celor din jur si mediului inconjurator. Saracele animale nu au nici o vina ca s-au nascut. Oamenii ar trebui sa fie constienti si responsabili si sa isi sterilizeze animalul, sa nu il abandoneze si sa fie responsabili. Dar toate astea sunt mult prea departe de noi, din pacate suntem needucati si iresponsabiili.

  Raportează
 • postat de ctglctgl Vineri, 11 Octombrie 2019 07:57 194.102.208.*** Link la comentariu
  1
  3

  Exista lege, dar nu se respecta: EUTANASIERE !... singura cale

  Raportează
 • postat de comunismul Miercuri, 09 Octombrie 2019 16:36 5.13.165.*** Link la comentariu
  9
  4

  si mie imi pare rau de ei! dar totusi! ei trebuiesc eutanasiati ca sa nu muste! latre! aiurea! sa dea purici sau paduchi! la oameni! asta este! asa merg treburile!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro