Aflaţi de unde puteţi cumpăra mai ieftin!

Aflaţi de unde puteţi cumpăra mai ieftin!

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
4 comentarii

Românii vor şti, de acum înainte, de unde să îşi facă cumpărăturile pentru a găsi atât produsele dorite, cât şi preţurile cele mai mici. Şi asta pentru că, începând de ieri, Consiliul Concurenţei a lansat Monitorul preţurilor produselor alimentare, platformă online care permite consumatorilor să afle preţurile practicate de către principalii comercianţi cu amănuntul de produse alimentare. Site-ul afişează informaţii despre aproximativ 30.000 de produse, comercializate în peste 1.700 de magazine.

Platforma „monitorul preţurilor” a fost lansată oficial pe 15 octombrie, iar prin intermediul ei consumatorii pot identifica atât magazinele disponibile în zona în care se află, magazinele în care sunt disponibile produsele pe care doresc să le achiziţioneze, precum şi preţurile practicate de acestea. Până în acest moment, lanţurile de magazine care participă la proiect sunt Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora şi Auchan.
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat marţi că se aşteaptă la un număr mare de utilizatori în primele zile, cum s-a întâmplat şi la lansarea Monitorului preţurilor carburanţilor.
"Platforma funcţionează tehnic bine, dar ea e desenată, gândită pentru un anumit număr de utilizatori. Se prea poate ca în primele zile interesul să fie atât de mare încât să depăşim acest număr şi uneori pot să apară întârzieri. Experienţa de la comparatorul pentru combustibili ne-a arătat că soluţia tehnică e bună, produsul e fiabil. Sunt convins că, pe termen mediu, lucrurile vor merge bine", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.
Acesta afirmă că produsul va fi îmbunătăţit pe parcurs, iar autoritatea de concurenţă se va asigura că informaţiile furnizate consumatorilor sunt actualizate şi corecte.
"Dacă până acum putea fi accesat doar Monitorul preţurilor carburanţilor, de astăzi, consumatorii pot verifica atât preţurile alimentelor, cât şi pe cele ale carburanţilor, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze la locaţiile fizice ale magazinelor, respectiv ale benzinăriilor. Practic, au la îndemână un instrument pe care îl pot folosi pentru a-şi planifica cumpărăturile şi alimentarea, fără a avea surprize atunci când ajung la magazin sau la benzinărie. Vor şti care dintre comercianţi are cea mai bună ofertă, precum şi suma de bani pe care o vor cheltui, deoarece au calculat-o în prealabil", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Monitorul preţurilor produselor alimentare reprezintă varianta actualizată a unui proiect-pilot, lansat în 2016, accesibil doar în regiunea Bucureşti-Ilfov, care afişa preţurile pentru 128 de produse (64 de categorii generice de produse, pentru fiecare dintre acestea fiind disponibile două preţuri de produs individual: cel mai ieftin şi cel mai bine vândut).

Citit 3890 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2019 15:46

4 comentarii

 • postat de bubu Miercuri, 16 Octombrie 2019 19:07 104.236.195.*** Link la comentariu
  0
  3

  Da, halatu', cat e halatu??? Dincolo era mai ieftin :)))))))))

  Raportează
 • postat de Pacaleala de monitor Miercuri, 16 Octombrie 2019 18:25 77.111.246.*** Link la comentariu
  0
  1

  Am incercat sa folosesc acest monitor al preturilor. Este o porcarie. Te face sa te lasi de cumparat, atat este de prost conceput si de intentionat de imposibil de folosit si de fara rost.

  Raportează
 • postat de Dar un site al cumparatorului , Miercuri, 16 Octombrie 2019 11:06 89.137.225.*** Link la comentariu
  1
  3

  in care sa isi exprime parerea , buna sau rea despre un anumit produs cumparat...exista ?

  Raportează
 • postat de Un galatean cu doua maini stangi.... Miercuri, 16 Octombrie 2019 08:49 5.13.180.*** Link la comentariu
  9
  5

  Marea majoritate a varstnicilor au doa maini stangi cand vine vorba de intrat pe diverse aplicatii, a ti veni in ajutorul lor facand un conspect cu preturile alimentelor de baza in diverse supermarketuri si cred ca v ati vinde si ziarul mai bine.......

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.