Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
3 comentarii

30 de tineri moldoveni, membri ai Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni “Ştefan cel Mare şi Sfânt” de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, au mers pe 30 octombrie, cu un microbuz, în satul Coşereni, județul Ialomiţa, pe traseul DN4, pentru a comemora împlinirea a 27 de ani de la trecerea la cele veşnice a celor doi mai artişti ai poporului, Doina și Ion Aldea Teodorovici. La monumentul funerar, tinerii au aprins lumânări, au depus flori şi au cântat o parte din melodiile celor doi artişti.
"Pentru mine, Ion şi Doina Aldea Teodorovici reprezintă un simbol al mişcării de eliberare naţională, din acest motiv eu şi membrii CSBB am dorit să cinstim memoria acestor titani ai culturii române. Pentru noi a devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, pe 30 octombrie, să fim prezenţi la locul accidentului şi să ne arătăm regretul faţă de pierderea lor," a declarat  vicepreşedintele CSBB, Ion Roman.
“Am crescut pe versurile celor care au deşteptat şi educat un popor. Ei au fost, pentru mine cel puţin, cei de la care am învăţat să fim patrioţi", a mărturisit Alexandra Litvinenco, studentă la Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor.  
Doina şi Ion Aldea Teodorovici au decedat în 1992, în urma unui cumplit şi controversat accident de circulaţie.

Citit 1908 ori Ultima modificare Joi, 31 Octombrie 2019 18:51

3 comentarii

 • postat de comunismul Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019 12:38 188.24.202.*** Link la comentariu
  0
  3

  foarte frumos! respect lui doina si ion aldea teodorovici! din pacate nu am mai avut asemenea cantareti! ca ei! au fost unici! au murit in 1992 pe 30 octombrie! coincidenta sau nu! tot pe 30 octombrie s-au implinit si patru ani de la colectiv anul acesta! revenind la doina si ion aldea teodorovici! ei erau intr-un oltcit dinasta amarat! da dar pentru 1992 ! era bun! pe atunci nu era ca acum! marii cantareti sa aiba ferrari! bmw! lamborghini! opel! skoda! nissan! toyota! suzuki! etc! ei se multumeau si cu oltcit-ul asta! asa amarat cum era dar era bun pentru ei! in fine s-au lovit de un copac! dupa ce au incercat sa evite o alta masina! care trecea! curios este ca doar partea din spate a fost afectata! partea din fata nu! fiindca a ramas intacta! dar ei au murit amandoi! nu au mai avut absolut nici o sansa!

  Raportează
 • postat de Cu drag amintim doua stele Vineri, 01 Noiembrie 2019 17:38 5.13.153.*** Link la comentariu
  0
  3

  MULTUMIM mult pentru gestul vostru de a merge la monumentul funerar dedicat.

  Doina si Ion Aldea Teodorovici au fost si vor ramane in inimile celor care stiu si inteleg acei ani, si cunosc acea dorinta fierbinte de a iubi Romania.

  Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei doi mari partioti.

  Raportează
 • postat de Gabriel Florea Joi, 31 Octombrie 2019 20:43 188.24.236.*** Link la comentariu
  0
  10

  Dumnezeu să-i odihnească în pace! Felicitări pentru material, tinerei jurnaliste.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.