Flori şi cântece pentru Doina și Ion Aldea Teodorovici

Flori şi cântece pentru Doina și Ion Aldea Teodorovici
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

30 de tineri moldoveni, membri ai Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni “Ştefan cel Mare şi Sfânt” de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, au mers pe 30 octombrie, cu un microbuz, în satul Coşereni, județul Ialomiţa, pe traseul DN4, pentru a comemora împlinirea a 27 de ani de la trecerea la cele veşnice a celor doi mai artişti ai poporului, Doina și Ion Aldea Teodorovici. La monumentul funerar, tinerii au aprins lumânări, au depus flori şi au cântat o parte din melodiile celor doi artişti.

"Pentru mine, Ion şi Doina Aldea Teodorovici reprezintă un simbol al mişcării de eliberare naţională, din acest motiv eu şi membrii CSBB am dorit să cinstim memoria acestor titani ai culturii române. Pentru noi a devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, pe 30 octombrie, să fim prezenţi la locul accidentului şi să ne arătăm regretul faţă de pierderea lor," a declarat  vicepreşedintele CSBB, Ion Roman.

“Am crescut pe versurile celor care au deşteptat şi educat un popor. Ei au fost, pentru mine cel puţin, cei de la care am învăţat să fim patrioţi", a mărturisit Alexandra Litvinenco, studentă la Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor.  

Doina şi Ion Aldea Teodorovici au decedat în 1992, în urma unui cumplit şi controversat accident de circulaţie.

Citit 2516 ori Ultima modificare Joi, 31 Octombrie 2019 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.