Un gălățean îşi caută dreptatea protestând în faţa Poliției

Un gălățean îşi caută dreptatea protestând în faţa Poliției
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Problemele, indiferent de natura lor, îşi pun amprenta pe fiecare dintre noi. Oamenii, în general, reacţionează diferit în faţa problemelor, fie ele de sănătate, familiale sau financiare, iar unii ajung chiar să facă lucruri pe care nu le-ar face de obicei sau chiar ajung la gesturi necugetate.

Aşa se poate explica şi situaţia unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din Pechea, care, rămas fără loc de muncă, a încercat să îşi găsească rezolvarea problemelor protestând în faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi. Văzut în faţa situaţia de a nu-şi mai putea întreţine familia, bărbatul a încercat să îşi rezolve problemele cu fostul angajator pe cale legală. Lucrurile nu s-au mişcat însă la fel de repede cum, cel mai probabil, şi-ar fi dorit, motiv pentru care supărarea lui a crescut şi mai mult. Astfel, bărbatul a ajuns să protesteze în faţa sediului IPJ, încercând, simbolic, să se lege cu o pereche de cătuşe de gardul instituţiei.
Mai mulţi poliţişti au venit în zonă pentru a vedea despre ce este vorba. Chiar dacă, la un moment dat, discuţiile între protestatar şi oamenii legii s-au aprins, până la urmă lucrurile s-au calmat, bărbatul în vârstă de 35 de renunţând la forma de protest, fără să primească vreo sancţiune din partea oamenilor legii. După aceste episod, reprezentanţii IPJ ne-au comunicat că „un bărbat de 35 de ani, din comuna Pechea, a  solicitat şi obţinut o audienţă la conducerea Poliţiei Municipiului Galaţi pentru lămurirea unor aspecte privind un conflict de natură penală pe care îl are cu fostul angajator. În seara zilei de 30 octombrie, bărbatul în cauză a mers în faţa sediului IPJ unde a început să se manifeste zgomotos, în jurul lui adunându-se mai multe persoane. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului i-au adus la cunoştinţă prevederile legale cu privire la tulburarea liniştii şi ordinii publice şi l-au avertizat că, prin comportamentul său, riscă să fie sancţionat în acest sens, bărbatul înţelegând să renunţe de bună voie la acţiunea sa”.
Indiferent de ceea ce l-a determinat pe bărbat să aleagă această formă de protest, cert este că problemele pe care le are trebuie rezolvate, poate și cu sprijinul comunității, astfel încât viaţa gălățeanului și a familiei sale să își reintre în matcă.

Citit 4692 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2019 17:37

3 comentarii

 • postat de Sindicat
  Vineri, 01 Noiembrie 2019 18:54
  89.137.136.***
  Oamenii sunt dati afara de la locurile de munca abuziv si prin metode staliniste. Acesti oameni ajung in strada fara sa isi mai poata creste copiii. Abuzurile trebuie sa inceteze si omului statul roman sa ii ofere un loc de munca pt ca e de munca in tara asta. Stiu cazuri ce oameni care s-au sinucis pt ca nu au mai avut loc de munca. Exista mafie in orice companie sau firma dar nu mai trebuie sa toleram asa ceva. Oamenii vor sa munceasca cinstit si sa isi intretina familiile. Vom face investigatii amanuntite in legatura cu acest caz sa vedem ce s-a intamplat!
  1
  6
  Raportează
 • postat de caddy
  Vineri, 01 Noiembrie 2019 15:58
  89.238.225.***
  Ce comic esti x :)))))))))))
  7
  3
  Raportează
 • postat de X
  Vineri, 01 Noiembrie 2019 09:53
  82.208.137.***
  "Poliţiştii care au ajuns la faţa locului i-au adus la cunoştinţă prevederile legale cu privire la tulburarea liniştii şi ordinii publice şi l-au avertizat că, prin comportamentul său, riscă să fie sancţionat în acest sens, bărbatul înţelegând să renunţe de bună voie la acţiunea sa”.
  ----
  Nu le este rusine ??! Cu atitudine tipic militieneasca incercau sa-l bage in sediu de politie pentru a fi sanctionat cu toate ca omul nu a refuzat legitimarea si pe deasupra i-a adus la cunostinta de catre un politist la inceput de cariera, ca VA FI SANCTIONAT pentru tulburarea linistii si ordinei publice; in conditiile in care ala doar s-a legat de gard si nu a tulburat si nu a deranjat pe nimeni!! Compartimentul Control Intern..... nu ne autosesizam si noi ? Procedura dle procedura.... de ce nu s-a respectat procedura??
  3
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.