Bancă spartă la Romarta

Bancă spartă la Romarta

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
8 comentarii

„Cât o să reziste?” este întrebarea retorică pe care aproape fiecare gălăţean şi-o adresează atunci când dă cu ochii de ceva nou în oraş, fie că e vorba de scaune curate în autobuz, bănci, coşuri de gunoi, adăposturi în staţiile de transport sau de automatele de vânzare a biletelor de transport. Din păcate, răspunsul este acelaşi: până la prima vandalizare, care se petrece destul de repede.
Vineri seara, am descoperit cu surprindere că una dintre băncile abia instalate în zona Romarta, încă nefinalizată, a fost spartă. Mai mult, în gaura făcută în şezutul ei s-au adunat deja gunoaie, semn că a fost transformată ad-hoc în pubelă.
Desigur, modernizarea urbană de la Romarta încă nu s-a încheiat, iar situaţia poate fi remediată. Ne întrebăm însă dacă şantierul n-ar trebui să fie, totuşi, supravegheat! Pentru că ar fi păcat ca spaţiile verzi abia amenajate să fie distruse, iar copăceii abia plantaţi peste stradă, la Spicu, să fie rupţi.

Citit 3282 ori Ultima modificare Duminică, 03 Noiembrie 2019 16:53

8 comentarii

 • postat de macarie banu Marți, 05 Noiembrie 2019 10:13 95.76.3.*** Link la comentariu
  0
  5

  idei made in Primarie.....poate vede si puchi unde se ajunge pana la urma.Apropo,de cavoul roman se mai aude ceva sau asteapta sa treaca gunoaiele peste gard?!!!! Intreb pentru un prieten.

  Raportează
 • postat de cetatean Luni, 04 Noiembrie 2019 17:45 75.67.42.*** Link la comentariu
  0
  12

  Educatia se face nu numai in scoala si , poate, acasa. Cele mai bune rezultate sunt in urma pedepselor prin amenzi mari, expunerea in spatiul public a celor certati cu legea, munca in folosul comunitatii, si , mai ales, responsabilitaea celor platiti din banii nostri sa vegheze la pastrarea bunului public. Oricine s-a intors in Galati, dupa o perioada , observa degradarea si mizeria in care a ajuns orasul. Rusine tuturor institutiilor care se fac responsabile de cum arata orasul, prin acte de vandalism: Primarie, Jandarmerie , Politie etc

  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret Luni, 04 Noiembrie 2019 16:40 95.76.2.*** Link la comentariu
  4
  14

  Ehei, mai trec generatii pana la a fi civilizati, intrucat genele veneticilor,adusi prin anii 60, de prin rapi, colibe si catune, la combinat, sunt pretutindeni, infipte in pamantul asta pe care l-au spurcat, continuand dihocatul initial de pe prispa sau in spatel casei, prin parcuri, la coltul blocului, din balcoane si pe scarile blocurilor!

  Uitati-va pe strada:veti vedea numai ruginiti cu fete deformate, de bautura sau din neamul lor din ce au lasat tatari, turcii si alte natii care au trecut pe aceste pamant roamanesc; nimic n-a mai ramas din moldoveanul neaos al acestui orasul anilor 60, inalt, frumos, cult, educat si cu dragoste de oras!

  Doar burdihanosi, baza existentei, mancare, bautura pe la biserici, MOACA,sau in campaniile electoraleulei, zahar, lighene si farase; cucane rujate, pudrate,parfumate cu loloti la fund, de-ti taie raduflarea cand trec pe strada, ducand catelul in parc sa se aerisesaca dimineata!

  Ce cultura, ce educatie, care civilizatie!!???

  Si se fac parcuri pentru civilizati, dar uita ca, mai intai, trebuie sa fie civilizata marlaninea!

  Raportează
 • postat de george Luni, 04 Noiembrie 2019 12:59 213.128.162.*** Link la comentariu
  1
  11

  Structura aia din metal nici macar dat cu un grund si acoperita cu niste placi de fibrociment (cred) se numeste BANCA , mobilier stradal ? Pe bune? Cat costa o "banca" din asta ?

  Raportează
 • postat de Simona Luni, 04 Noiembrie 2019 12:28 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  12

  Din păcate amenzile sunt mici pentru astfel de vandalizari, iar Politia Locala aproape ca nu există si papă banii degeaba!
  În Anglia o astfel de faptă era penalizată cu cel puţin 1000Euro şi era prins în secunda 2!

  Raportează
 • postat de Marius Luni, 04 Noiembrie 2019 10:38 89.136.4.*** Link la comentariu
  1
  17

  Cetatenii sunt prost educati si le vandalizeaza dar si autoritatile se fac ca nu stiu asta (defapt stiu doar sa se planga).

  Cum sa faci banci din OSB
  Cum sa faci refugii cu pereti din sticla cand se stie ca pe vremea lui Dumitru Nicolae toate erau sperte iar cele din plexiglas au rezistat foarte bine.
  Cum sa pui cosuri de gunoi prinse in 2 dubluri de un asfalt sfarmat sau de niste dale si dupa sa te plangi ca au fost rasturnate.
  si exemplele pot continua.

  Raportează
 • postat de Gurzache Fazanin Duminică, 03 Noiembrie 2019 20:16 213.233.103.*** Link la comentariu
  3
  32

  Du-te-n Parcul Eminescu, l-au murdărit, în față la Potcoava, cocină, ”bancomatele” din stații, refugiile sunt toate cu mâzgâlituri ... Mizerie, multă mizerie și asta arată gradul de educație.
  Poate să treacă Ecosalul din 5 în 5minute, polițist din 2 în 2 metri,
  tot o să treacă cogârliciu și marchează locul.
  E vina noastră că nu avem o țară ca afară!

  Raportează
 • postat de Grigore Duminică, 03 Noiembrie 2019 17:31 188.24.255.*** Link la comentariu
  6
  20

  Ce urate sunt...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.