Premiile de la Galaţi pleacă în toată ţara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevi din toată ţara, participanţi la un concurs interjudeţean coordonat de o şcoală din Galaţi, au aflat, săptămâna trecută, dacă se numără printre premianţi.

Concursul “Bucuriile lui Decembrie” s-a desfăşurat în ultima lună a lui 2009, dar festivitatea de anunţare a câştigătorilor competiţiei a avut loc abia în ianuarie, la Casa Corpului Didactic (CCD) Galaţi.

Acolo s-au aflat nu doar elevi, ci şi reprezentanţi ai instituţiei organizatoare, Şcoala Nr. 17 “Nichita Stănescu”, şi ai celor partenere, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, CCD şi Sindicatul Învăţământului Preuniversitar.

Concursul s-a adresat elevilor de ciclul primar şi de gimnaziu, fiind organizat pentru secţiunile creaţie literară şi creaţie artistică (pictură sau colaj).

Deşi aflată la prima ediţie, competiţia s-a bucurat de o participare numeroasă. Participanţii au reprezentat nu mai puţin de 24 de judeţe diferite.

Premiul I pentru ciclul primar, la capitolul creaţie artistică, a revenit unui concurent din Tg.Mureş, Adrian Gabor. Premiul la categoria literatură a ajuns în Ploieşti, la Ruxandra Larion.

Marii câştigători de la gimnaziu au fost, la categoria creaţie artistică, Miruna Cazimir (Iaşi) şi, la categoria creaţie literară, Paula Ibănişteanu (Tulcea).

Câteva premii au rămas şi în Galaţi, la Alexandra Georgiana Răduţ (clasa a IV-a, Şcoala 38 “Grigore Moisil”), Dorian Costin Hubati (clasa a IV-a, Şcoala 25 “Petru Rareş”), ambele la creaţie artistică, dar şi la Iustina Avasilicăi (clasa a IV-a, Şcoala 12 „Miron Costin”), Narcisa Cătălina Codreanu (clasa a VIII-a, Şcoala 17 „Nichita Stănescu”), la creaţie literară.

Citit 695 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.