Proba orală la limba străină - diferită

Proba orală la limba străină - diferită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul a revenit cu precizări în ceea ce priveşte modul de susţinere a examenului de bacalaureat de tip francofon de către elevii de la secţiile bilingve de la  Colegiile „Cuza” şi „Economic”.

„Ei vor susţine proba de competenţe de comunicare într-o limbă străină odată cu toţi ceilalţi elevi, dar cu subiecte diferite, atât pentru secţiunile exprimare orală şi înţelegere după auz, cât şi pentru scriere, unde vor avea alocate 120 de minute pentru rezolvarea cerinţelor, spre deosebire de ceilalţi candidaţi, care au doar 90 de minute”, ne-a declarat inspectoarea general-adjunctă, Laura Marin (FOTO), cea care se ocupă de organizarea bacalaureatului.

Aceasta a mai precizat că, în plus, în ultima săptămână de şcoală, elevii care susţin bacalaureat după model francofon vor mai da o probă orală specială în limba franceză, la o disciplină non-lingvistică la alegere. Probele scrise se vor susţine în aceeaşi perioadă cu ceilalţi şi nu vor avea nimic deosebit faţă de cele ale absolvenţilor de profil uman.

Citit 782 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.