Groapă astupată cu saci de moloz

Groapă astupată cu saci de moloz

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
3 comentarii

S-a întâmplat în cartierul Țiglina II, pe Strada Constructorilor, în spatele clădirii care adăposteşte Asigurări Generali, acolo unde Primăria Galați a dispus săptămâna trecută demolarea unei baterii de garaje pentru a amenaja o parcare, la cererea locatarilor din zonă. Proprietarii care aveau la subsol şi beciuri improvizate au fost rugaţi să astupe cu pământ gropile rămase, adică să aducă terenul la cota 0. Unul dintre ei s-a gândit că poate prinde doi iepuri dintr-o lovitură, adică să acopere și groapa și să scape și de sacii cu moloz, așa că a venit cu o mașină și a aruncat deșeurile provenite din construcții, cu tot cu saci, acolo. Ba mai mult, s-a arătat și supărat că a fost fotografiat pe domeniul public, motivând că e groapa lui. Conform legii, molozul se depozitează în condiții speciale, după ce se face, în prealabil, o solicitare la Ecosal. Dacă se constată că există un depozit clandestin de astfel de materiale de construcție, este dreptul Poliției Locale să se sesizeze și să ia măsuri, amenda fiind de la 200 la 1.000 de lei, conform Legii 24 din 2007. Nu o fi o mare filosofie, în opinia cetățeanului respectiv, dar sacii cu pricina nu sunt biodegradabili și nici molozul nu e tocmai pământ de flori. Ne întrebăm dacă ideea că domeniul public e “no men’s land” va dispărea vreodată din mentalul nostru și dacă o să ne comportăm și noi precum cetățenii aceia din țările spre care ne uităm cu jind. În rest, probabil că vom avea și parcare acolo într-o zi, iar dacă se va surpa vom da, ca de obicei, vina pe Primărie.

Citit 4007 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2019 17:41

3 comentarii

 • postat de comunismul Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 00:03 188.24.202.*** Link la comentariu
  0
  0

  acest oras nu va evolua niciodata! dovada! imaginea de sus!

  Raportează
 • postat de bdsnfs Vineri, 22 Noiembrie 2019 11:17 92.114.82.*** Link la comentariu
  0
  1

  DA de ce e lasata mizeria aia acolo treci pe acolo zici ca e dupa razboi au demolat si asa au lasat mai aveti si curajul sa ziceti ca arunca moloz .aduc un copcator si ceva pamant ca te ajuta molozu ala sa nu mai pui material adu compactoru dai calumea si toarna peste ;)

  Raportează
 • postat de Eugen Miercuri, 20 Noiembrie 2019 13:37 5.13.149.*** Link la comentariu
  1
  3

  Este necesar sa se demoleze toate garajele din acea zona, din spatele scolii nr. 13. Ese o debandada de nedescris acolo. Ar putea sa amenajeze parcari sau locuri de joaca pentru copii. Nu cred ca este mai important pentru unii locuitori din acea zona sa-si tina muraturile in garaj, iar autovehiculul in afara garajului cum se intampla de multe ori.
  Alo! Cineva de la Primaria Galatiului aude?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.