Prietene de care orice mamă are nevoie

Prietene de care orice mamă are nevoie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Maternitatea este o perioadă de izolare pentru mamele care, chiar dacă ar avea alături un sat întreg care să se ocupe de copiii lor, tot s-ar simți singure.

Potrivit Alinei Bota, fondatoarea Mamprenoare - cea mai mare comunitate de mame-antreprenor din România - în perioada sarcinii, dar mai ales în perioada post-natală, cea mai mare nevoie a mămicilor este cea de prieteni adevărați.

"Noi, românii suntem un popor latin, emoțional, iar perioada maternității ne umple și mai tare rezervoarele de emoții, așa că mamele românce au mare nevoie de prieteni care să înțeleagă stările lor contradictorii, prieteni cu care să poată împărtăși lipsa de încredere în ele după luni de zile de oboseală cronică, prieteni cu care să poată vorbi la nesfârșit despre copiii lor, dar care să le reamintească uneori că sunt și ele persoane, că au și ele nevoile lor”, declară Alina Bota.

Specialiștii spun că fiecare mamă ar trebui să aibă propriul ei "trib", așa că au creionat cinci tipuri de prietene recomandate fiecărei mame:

1. Antrenoarea - prietena care te încurajează mereu să accepți provocări noi, care îţi este mereu alături, pregătită să îți dea un brânci atunci când nu ai încredere în tine. E dinamică, insistentă, convingătoare, de acțiune, te forțează să renunți la pijamale și să ieși din casă la o cafea sau îți programează ședințe la sală sau la salon când simte că ești deprimată. Crede în tine până la capătul pământului.

2. Mama-urs - Te poți baza pe ea în orice moment, te apără în orice situație și nu te trădează niciodată. Te întreabă dacă ai mâncat, te hrănește la nevoie pentru că are mereu ceva bun în geantă, pe ea o suni atunci când ai probleme de orice fel. Are întotdeauna o vorbă bună pentru tine și o rețea imensă de cunoștințe, care te pot scăpa din orice încurcătură.

3. Mama-terapeut - Este mereu dispusă să te asculte și te lasă să vorbești la nesfârșit despre problemele tale, până le găsești singură soluție.

4. Mama-fun - Orice mamă are nevoie de o prietenă creativă, pusă mereu pe șotii. Copiii ei au mereu petreceri tematice, pe care copiii tăi le adoră. Are tot timpul idei de jocuri și de diverse activități distractive împreună cu copiii și alături de ea nu te plictisești niciodată.

5. Prietena care NU e mamă - Orice mamă are nevoie de o prietenă care nu e mamă. O prietenă singură și liberă, fără griji, cu program flexibil și povești despre aventuri scandaloase. Contrastul dintre voi te va face să îți amintești de latura ta sexy și feminină, dar și să îți apreciezi viața de familie pe care o ai acum.

(surse online)

Citit 1558 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2019 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.