Paradă militară la Potcoava de Aur (FOTO)
Foto: Bogdan Codrescu

Paradă militară la Potcoava de Aur (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Pe o vreme tip de început de iarnă, gen „soare cu dinți”, câteva mii de gălățeni au ținut să fie prezenți astăzi, pe esplanada de la Potcoava de Aur și în zonele învecinate de pe bulevardul Brăilei la manifestările specifice dedicate Zilei Naționale a României. Practic, circulația rutieră pentru eveniment a fost restricționată de la „Trei Star” și până la intersecția cu strada Domnească.
După ce prefectul Dorin Otrocol a trecut în revistă garda de onoare, a urmat intonarea imnului de stat, iar apoi secretarul general adjunct al Guvernului, Romulus Iaru, a transmis un scurt mesaj din partea Executivului. Festivitățile au continuat cu un moment artistic susținut de ansamblul folcloric „Colindătorii”. Evident, punctul culminant al „ordinii de zi” a fost cel mai „gustat” de publicul de toate vârstele. Defilarea pe rând a forțelor Ministerului Apărării Naționale - Garnizoana Galați, Inspectoratului Județean de Jandarmi, a Inspectoratului de Situații de Urgență, dar și a celor de la Administrația Națională a Penitenciarelor (forțe de intervenție rapidă ale Penitenciarului Galați) a făcut deliciul spectatorilor. Aceștia, cu mic cu mare, s-au și încălzit puțin la auzul motoarelor tehnicii de luptă din dotarea armelor prezente, moment ce a marcat finalul evenimentului. La mulți ani, România! La mulți ani, gălățeni!

Citit 11700 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 16:32

2 comentarii

 • postat de Alex
  Duminică, 01 Decembrie 2019 23:25
  176.61.24.***
  Chiar daca o armata e practic inutila intr un razboi (aviatic), paradele astea militare ajura copii. Ei sunt afectati. Devin mandrii cu orasul si comunitatea
  18
  6
  Raportează
 • postat de Anda
  Duminică, 01 Decembrie 2019 20:20
  5.13.243.***
  Mai bune fotografiile decat de obicei, felicitari!
  2
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.