Anul 2019, al doilea cel mai călduros din istorie

Anul 2019, al doilea cel mai călduros din istorie

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Anul trecut a fost al doilea cel mai călduros an din istoria înregistrărilor meteorologice şi a încheiat cel mai călduros deceniu din această istorie ce a început în secolul XIX, a anunţat Copernicus Climate Change Service, sistemul de monitorizare a climei din cadrul Uniunii Europene.
Rezultatele arată că media globală a temperaturii aerului de suprafaţă în 2019 a fost cu 0,04 grade Celsius mai mică decât în ​​2016, cel mai călduros an, însă după un episod El Nino deosebit de puternic. Modelele meteo El Niño au avut loc în 2019, dar nu au fost la fel de puternice. De asemenea, deceniul 2010-2019 a fost cel mai călduros de la începutul măsurătorilor, a precizat Copernicus.
”Din nou, 2019 a fost din nou un an excepţional de călduros, de fapt al doilea cel mai călduros la nivel mondial, conform bazelor noastre de date, cu multe luni care au doborât recorduri”, spune Carlo Buontempo din cadrul serviciului european Copernicus.
Serviciul european a confirmat, de asemenea, că nivelul concentraţiilor de CO2 din atmosferă a continuat să crească în 2019.
Anul 2018 a fost al patrulea cel mai călduros din istoria înregistrărilor meteorologice, continuându-se seria anilor caniculari, provocată de creşterea concentraţiilor de gaze cu efect de seră emise în atmosferă în urma activităţilor umane, a anunţat Copernicus în luna ianuarie a anului trecut. Anii 2017 şi 2015 au fost, la rândul lor, uşor mai călduroşi în comparaţie cu datele înregistrate în 2018, a precizat Copernicus.

Citit 1024 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 13:44

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro