Un dependent de păcănele şi-a bătut bunica

Un dependent de păcănele şi-a bătut bunica
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Dependenţele fac victime nu doar în rândul celor care le îmbrăţişează, ci şi printre cei apropiaţi acestora. Violenţa sau alte forme de comportament înfracţional (furturi, tâlhării) sunt "soluţiile" la care recurg dependenţii pentru a face rapid rost de bani, mânaţi de dorinţa de a-şi satisface urgent necesităţile.

Un exemplu grăitor s-a pterecut în urmă cu două nopţi, la Tecuci, unde o bătrână de 87 de ani a fost, nu pentru prima oară, snopită în bătaie de nepotul ei de 35 de ani, dependent de jocuri de noroc. Bărbatul, un client al sălilor cu jocuri mecanice, obişnuieşte să cheltuie banii familiei pe "pasiunea" de la care nu se poate abţine cu niciun chip, iar luni rămas fără fonduri şi a apelat din nou la bunica. Numai că femeia, sătulă de pasiunea bolnavă a nepotului şi de violenţele la care acesta nu o dată a supus-o, a refuzat să îi mai dea bani din pensie. Aflat şi sub influenţa alcoolului, bărbatul nu şi-a mai putut stăpâni furia, vecinii fiind cei care au chemat jandarmii ca să o scape pe bătrânică din mâinile lui.

"Femeia le-a declarat jandarmilor că nepotul său, după ce consumă alcool, devine violent şi nu de puţine ori a agresat-o fizic şi verbal, iar comportamentul acestuia este determinat de „pasiunea” pentru jocuri de noroc, obicei pentru care consumă toate resursele financiare din familie. Bărbatul a început să o lovească pe bătrână, cu palmele, pe diferite părţi ale corpului şi să o ameninţe cu moartea", explică lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Bărbatul dependent de păcănele a ajuns temporar la poliţie, ude i s-a deschis un dosar penal pentru violenţă în familie şi ameninţare. El reprezintă însă în continuare un pericol pentru bunica sa, care, dacă nu va cere un ordin de protecţie împotriva lui, riscă să fie supusă în continuare tratamentelor inumane determinate de dependenţa nepotului de jocurile de noroc.

Citit 2220 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2020 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.