Nemulţumiri faţă de programul de vară al autobuzelor

Nemulţumiri faţă de programul de vară al autobuzelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit pe adresa redacţie o scrisoare semnată de Florica Ionescu, în numele tuturor gălăţenilor care călătoresc cu autobuzul de pe traseul 17.

„Vă scriu în numele mai multor cetăţeni plătitori de abonamente şi bilete foarte supăraţi că din data de 20.06.2011 s-a schimbat graficul traseului 17 fără să se anunţe nicăieri şi fără nici o explicaţie plauzibilă.

După ce ieri am sunat toată ziua la dispeceratul Transurb, pe la ora 15,30 a răspuns cineva care mi-a spus că are alte probleme decât să se ocupe de noi şi mi-a închis telefonul. Este normal ca să se joace cineva cu banii şi nervii noştri?

Majoritatea călătorilor care circulă cu acest traseu au abonamente pentru că merg la serviciu şi nu au alt mijloc de transport Transurb cu care să ajungă la timp la locul de muncă.

Când şi-au cumpărat abonamente nu i-a anunţat nimeni că vor avea program de vară şi că vara trebuie să circule un autobuz la 50 de minute pentru că aşa vor cei de la dispecerat. Noi nu plătim abonament de vară şi abonament de iarnă, plătim un abonament ca să ajungem la timp la serviciu.

În aceste condiţii, până în Micro 19 trebuie să circule din autobuz în tramvai şi apoi iar în autobuz (pentru că nu sunt paralele peste tot până în Micro 19 ) să ajungă acasă sau la serviciu?

Cred că dânşii nu ştiu că există o lege a transportului public şi că au nişte obligaţii faţă ce cei care folosesc mijloacele de transport, care plătesc abonamente şi din banii cărora dânşii îşi iau salariile.

Am sunat şi la Primărie şi mi-au spus că nu este problema lor, că Transurb este societate autonomă şi poate face ce vrea. Chiar aşa este? Atunci de ce primeşte subvenţii de la Primărie?

Nici pe site-ul Transurb nu sunt publicate modificările. Se anunţă numai că 14 trasee vor avea program de vară. Este corect aşa?

Aceeaşi problemă am avut-o şi anul trecut în aceeaşi perioadă, dar după ce am făcut mai multe reclamaţii, şi am trimis tabele cu semnături de la călători s-a revenit la normal. Acum nu mai am timp fizic să fac asta.

Vă rugăm să ne ajutaţi pentru că dumneavoastră trebuie să vă dea un răspuns în legătură cu această problemă, dacă nouă, simpli cetăţeni, ne răspund după o lună, timp în care vom pierde timp şi bani pentru că cineva nu vrea să-şi facă datoria. Noi nu dorim decât să revină graficul autobuzului 17 la cel obişnuit care ne ajuta să ajungem la timp la serviciu. Cu noul grafic ajungem la serviciu mai târziu cu 30 min şi pierdem la plecare 50 min”.

Răspunsul Transurb

Am luat legătura cu Genica Totolici, director Transurb Galaţi, care ne-a explicat situaţia. „Schimbarea orarului a fost anunţată chiar şi în «Viaţa liberă». A fost afişat pe site şi la capătul de linie al traseului”.

„Pe perioada verii se schimbă programul pe toate traseele. Merg autobuzele în gol şi de aceea, de ani de zile, se modifică programul. Programul de vară este între 1 iulie şi 12 septembrie”.

„După 12 septembrie se va suplimenta numărul de autobuze atât pentru traseul 17, cât şi pentru traseul 10. Vor fi câte 3 autobuze pentru fiecare traseu, astfel programul de plecare va fi din 30 în 30 de minute”.

„Ştim că oamenii din cartierul Dimitrie Cantemir sunt nemulţumiţi mai ales pentru faptul că cele 25 de microbuze care asigurau transportul din acel cartier nu mai circulă. Aici nu este vina noastră. Facem tot ce se poate pentru deservirea oamenilor din acel cartier”, ne-a spus doamna Totolici.

Citit 1065 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.