O şcoală lacustră

O şcoală lacustră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Curtea Şcolii 29 este invadată de ditamai balta *

Galaţiul nu se poate mândri cu o piscină acoperită  pe cinste. Însă bălţi şi lacuri de „acumulare” are „gârlă” şi în locuri în care te aştepţi mai puţin.

Un astfel de lac  care s-a format recent în curtea Şcolii Nr. 29, din Micro 19, transformă instituţia într-o clădire lacustră.

Din cauza lipsei canalizărilor, toată apa pluvială din cartier s-a adunat pe terenul de sport  al şcolii, care se află ceva mai jos decât restul străzilor din împrejurimi.

„S-au construit garaje, dar nu şi canalizări. Aşa că, la fiecare perioadă ploioasă, curtea se inundă cu apă. Trebuie reamenajat terenul din curtea şcolii, dar e nevoie  şi de o sistematizare pe verticală şi de o reţea de canalizări adecvate, altfel nu vom scăpa de aceste bălţi”, ne spune directoarea unităţii, profesoara Cătălina Caragea.

Aceasta susţine că a anunţat la Primărie în repetate rânduri. Ultima dată în urmă cu trei zile. Dar degeaba.

„Abia am renovat clădirea şcolii şi am reconsolidat-o pe bani grei. Mi-e teamă că se vor infiltra aceste bălţi în fundaţie şi s-a lucrat degeaba. În plus, se pot întâmpla accidente nedorite, curtea mişună de elevi de toate vârstele. În plus, nu e normal ca o şcoală să aibă o asemenea curte”, se plânge managerul Şcolii Nr. 29, una dintre cele mai bune instituţii de învăţământ din Galaţi.

La a câta petiţie oare le va rezolva Primăria problema?

Citit 1172 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.