Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Nu mai puţin de 42 de locuinţe protejate pentru victimele violenţei domestice au fost inaugurate ieri, 4 martie, de către Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES).

Este vorba despre o locuinţă pentru fiecare judeţ, unde, pe lângă cazare, victimele vor beneficia atât de consiliere psihologică, pentru a putea depăşi situaţiile de criză, cât şi de consiliere pentru orientare vocaţională, formare profesională şi inserţie socială şi profesională. Fiecare astfel de locuinţă are şase locuri, iar beneficiarele pot fi găzduite până la un an.
Proiectul are o valoare de 11 milioane de euro şi se derulează prin Programul Operaţional Capital Uman. Este un proiect pe care ANES l-a gestionat împreună cu Direcţiile de Asistenţă Socială de la nivelul fiecărui judeţ.
“Proiectul Venus - Împreună pentru o viaţă în siguranţă! oferă femeilor, victime ale violenţei domestice, posibilitatea de a fi găzduite în locuinţe protejate. În plus, pot beneficia de consiliere psihologică şi vocaţională - servicii suport pentru victime. E vorba de 42 de locuinţe protejate. Practic, un proiect care are acoperire naţională. Începând din această săptămână, pe data de 4 martie, vor fi lansate aceste servicii în toată ţara. Condiţiile de acces sunt foarte acoperitoare pentru toate victimele violenţei domestice. Orice femeie care se află într-o situaţie de risc poate să beneficieze de o asemenea locuinţă. Practic, este suficient să ia legătura cu echipele noastre de la nivelul judeţelor, de la nivelul DGASPC, şi vor primi toate informaţiile cu privire la modul în care pot accesa aceste servicii, atât cele de consiliere, cât şi cele de găzduire. Sunt acoperitoare pentru absolut toate femeile care sunt victime ale violenţei domestice”, a declarat secretarul de stat în cadrul ANES, Mihaela Andreianu.
Secretarul de stat a mai precizat că ”femeile din România au o linie telefonică pe care o pot apela gratuit, oricând, de unde pot afla informaţii cu privire la modul în care trebuie să acţioneze în caz de violenţă domestică, paşii pe care trebuie să îi facă”. Numărul este 0800.500.333, iar la el răspund consilierii ANES.

Citit 1298 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2020 19:06

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.