Campanie de sterilizare şi vaccinare gratuită a câinilor

Campanie de sterilizare şi vaccinare gratuită a câinilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi care să vă ajute să vă înţelegeţi şi îngrijiţi mai bine prietenii necuvântători. Aşa cum explicam săptămânile trecute, mulţi dintre câinii care rătăcesc pe străzi nu s-au născut "maidanezi", ci au ajuns în stradă abandonaţi de cei care le-au fost stăpâni. 

"Căţei găsiţi în gunoi! Salvaţi-i!"

Este un apel obişnuit pe reţelele de socializare. Aproape zilnic căţei mai mici sau mai mari sunt abandonaţi. Unii sunt azvârliţi în pungi de plastic, menite să-i sufoce, direct în tomberon. Alţii sunt puşi în cutii de carton în zona blocurilor sau a punctelor de gunoi. Aproape zilnic, câte o căţeluşă cu pui este izgonită din locul în care îşi făcuse culcuş. Zilnic citim apeluri la salvarea sau adopţia unui animal abandonat. De cele mai multe ori, puii sunt extrem de mici, încă sugari, cu minime şanse de supravieţuire.

Revoltătoare, dureroase sau doar triste, toate aceste situaţii se întâmplă din cauza iresponsabilităţii proprietarilor de câini de rasă comună, care nu înţeleg că patrupedele trebuie sterilizate. Că aruncarea în stradă a puilor nedoriţi nu este o soluţie, ci o greşeală majoră! Pentru că aşa se ajunge la înmulţirea necontrolată a câinilor fără stăpân!

Desigur, costurile sterilizării unui câine pot constitui un impediment. Vestea bună este că periodic au loc campanii în care patrupedele sunt sterilizate GRATUIT.

O astfel de campanie este gata să înceapă.

Conform afişelor lipite în mijloacele de transport în comun şi distribuite pe Facebook, în perioada 9 martie - 3 aprilie se va desfăşura o campanie de sterilizare şi vaccinare a câinilor de rasă comună din Galaţi, pe strada Zimbrului nr. 1, la Ecosal. Tot ce trebuie să faceţi este să sunaţi la 0730.585.510 pentru programări şi informaţii, de luni până vineri, între intervalul orar 9.00-16.00.

Argumentele pentru sterilizarea animalelor de companie nu sunt deloc de neglijat. În primul rând, sterilizarea este obligatorie, amenda fiind între 5.000 şi 10.000 de lei. Un animal sterilizat este mai calm, mai sănătos, trăieşte mai mult. Pentru un oraş fără animale nedorite pe străzi, pentru un viitor mai bun şi mai lipsit de suferinţă al patrupedelor, sterilizarea este soluţia!

Citit 3644 ori Ultima modificare Joi, 05 Martie 2020 20:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.