Poliţiştii locali au răspuns prompt apelului umanitar

Poliţiştii locali au răspuns prompt apelului umanitar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În plină pandemie din cauza coronaviruslui, numărul persoanelor care se gândesc la semenii lor a scăzut. Aici îi includem şi pe cei care au putea dona sânge pentru persoanele aflate în suferinţă. Tocmai de aceea, reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzii Galaţi fac un apel către gălăţeni şi le transmit că donarea se face în condiţii de siguranţă, fiind luate absolut toate măsurile necesare astfel încât să fie evitată răspândirea coronaviruslui.

Tocmai de aceea, toţi cei care trec pragul Centrului de Transfuzii Galaţi sunt întâmpinaţi de un angajaţi ai instituţiei, care îi dezinfectează pe mâini, le iau temperatura şi îi echipează cu botoşi de unică folosinţă pentru încălţăminte, cu măşti chirurgicale şi cu mănuşi. Abia apoi, donatorii pot urca pentru a face analizele necesare, în urma cărora se stabileşte dacă pot sau nu dona.

Dar, chiar dacă au fost luate toate aceste măsuri, numărul donatorilor a scăzut foarte mult. Mai exact, de la 60-70 de donatori pe zi s-a ajuns chiar şi la 26 de donatori. „Fac un apel ca oamenii să se îndrepte către noi, să vină să doneze pentru că donarea este sigură. Am luat toate măsurile că donarea să se facă în condiţii de siguranţă şi le mulţumesc celor care deja au răspuns acestui apel. Bolnavii din spitale au nevoie de sânge şi sunt dependenţi de noi. Le mulţumim celor care vin să doneze şi îi aşteptăm în număr cât mai mare“, ne-a declarat dr. Camelia Stoichiţescu, directorul Centrului Regional de Transfuzii  Galaţi.

Primii care au răspuns apelului au fost donatorii vechi, care au pus, mai presus de teama de coronavirus, viaţa semenilor. „Donez de 30 de ani. Nu îmi este teamă, am văzut că s-au luat măsuri de protecţie. Eu îi îndemn pe toţi să vină să doneze pentru că aşa putem ajuta alţi oameni”, ne-a spus un donator.

De asemenea, şi reprezentanţii unor instituţii ale statului au răspuns prompt apelului, angajaţii lor mergând să doneze sânge. Printre aceştia s-au numărat şi poliţiştii locali gălăţeni, care s-au mobilizat şi timp de două zile au participat la o acţiune de donare. „Cu toate că în această perioadă Poliţia Locală Galaţi este concentrată în realizarea măsurilor dispuse conform stării de urgenţă de la nivel naţional, am răspuns pozitiv la solicitarea Centrului Regional de Transfuzii Sangvine şi, timp de două zile poliţiştii locali au donat sânge. Şi cu acest prilej am dovedit că suntem alături de cetăţeni, şi mai ales de cei aflaţi în suferinţă”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Poliţiştii locali vor participa la acţiuni similare şi în perioada următoare.

Citit 1892 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2020 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.