Din Orientul Mijlociu, în Piaţa Centrală

Din Orientul Mijlociu, în Piaţa Centrală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Legume din Israel şi Iordania * Struguri italieneşti * Clementine din Grecia *

Hotărât lucru: Galaţiul e un oraş cosmopolit. Îmbinăm cu succes şi culturi spirituale, dar şi culturile de legume şi fructe ale mai multor ţări prietene, când vine vorba despre negoţ.

Doar să arunci o privire pe tarabele din Piaţa Centrală şi îţi dai seama că multe dintre drumurile comerciale (care or fi dus vreodată şi la Roma) se opresc la Galaţi.

Astfel, turcii cu care în unele secole ne-am înţeles mai bine iar în altele, ceva mai rău, ne-au trimis pe nepusă masă roşii cherry de 12 lei kilogramul.

Conaţionalii matadorilor au pregătit pentru vânzare, în piaţă, ardei graşi roşii, de 9,49 lei. Şi tot din Spania, mandarine „dulci şi zemoase”, la 4,59 lei.

Pe de altă parte, din regiunea Ţării Sfinte am importat mai puţin har şi mai mulţi ardei kapia, pe care acum îi putem cumpăra cu 9,50 lei.

Din Iordania, ţară vecină cu Israelul, am primit dovlecei de 6,50 lei, iar din inima fostului Imperiu Roman s-au urnit până pe tarabele gălăţene struguri cu boabă mare, la preţul de 12 lei kilogramul.

Grecia ne-a pregătit, cu experienţă seculară, clementine de 4,99 lei şi căpşuni de 14,99 lei.

Dacă le asezonăm pe toate cu măiestria celui mai bun bucătar pe care îl cunoaştem – foamea pantagruelică a românului în aşteptarea unei mese copioase – avem toate şansele să demonstrăm, încă o dată, că toate graniţele pot fi depăşite. Dar, evident, nu pe stomacul gol.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.