Pensionarii, cu bâta în stradă

Pensionarii, cu bâta în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Luna viitoare, vârstnicii vor să mărşăluiască prin oraş *

Platoul din faţa Prefecturii s-a umplut, ieri, de cei aproximativ 200 de pensionari veniţi să protesteze. Purtând pancarte cu diverse mesaje, precum „Noi cu pensii amărâte, voi cu pensii nesimţite” sau „Lăsaţi pensionarii să moară singuri, nu-i omorâţi voi!”.

Printre protestatari se afla şi unul protestatar care agita o bâtă de baseball.

„Păi cum? Dacă nu cu bâta, cum să-i convingem? Dacă nu vrea să-mi dea grupele de muncă? Până la urmă le dăm în cap, că altfel nu se poate”, ne-a răspuns protestatarul „înarmat”, când l-am întrebat de ce a venit cu bâta la protest.

Vizibil nemulţumit, omul ne-a arătat apoi un talon pe care scria 17 lei. „Atât mi-au dat după recalculare... După ce am muncit atâta în grupele de muncă… Ruşine!”.

În stradă, la 83 de ani

„Am 83 de ani, am ieşit în stradă de nevoie; am muncit o viaţă şi murim de foame. Am 878 lei pensia, şi am muncit în Combinat, la Oţelăria 1, la Turnare Continuă, unde a fost nevoie de noi”.

„Grupele nu mi le-a dat, conducătorii nu se gândesc la mine, se gândesc să trăiască doar dânşii. Încercăm să ne descurcăm cum putem, cumpărăm ce e mai ieftin, fasole, ceapă, şi câte un tacâm, dar mai rar”, ne-a spus Ghiţă Coneschi, unul din cei care au pichetat, ieri, Prefectura.

Alături de dânsul, mulţi alţi pensionari nemulţumiţi; unii reclamau creşterea taxelor locale, alţii, lipsa de carte a parlamentarilor, care au transformat Legislativul ţării într-un loc în care s-au adunat „toţi talciocarii care sunt membri de partid”.

Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, le-a spus pensionarilor că alianţa va încheia un protocol de colaborare cu Cartel Alfa şi că împreună cu membrii acestei confederaţii vor protesta, în luna mai, la Bucureşti.

„Până atunci, vom mai protesta şi în martie, pe 19, la Galaţi şi vom pleca în marş, din Ţiglina către Prefectură. Vom protesta până când ne vor da drepturile noastre”.

„De aceea, pensionarii trebuie să iasă în stradă, alături de noi, nu să stea acasă şi să aştepte poştaşul cu pensia”, a spus Cristea Toader.

Acesta a depus un memoriu la Prefectură şi un altul la Casa Judeţeană de Pensii, unde a ajuns alături de doar 15 protestatari.

Citit 1315 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.